Izvori iz Bijele Kuće otkrivaju: Trump će potpisati bilo što samo ako je suprotno Obaminoj politici

Foto: Hina

IZVORI iz Bijele Kuće tvrde kako Trump potpisuje naredbe samo kako bi se kosile s politikom koju je provodio njegov prethodnik, Barack Obama.


Službenici vojske tvrde kako je Trump pristao potpisati napad na Jemen nakon što su mu sugerirali da Barack Obama nikada ne bi imao hrabrosti naložiti tako nešto.

Planovi za napad na Jemen su započeli dva mjeseca prije nego što je Donald Trump ušao u Bijelu Kuću, a završio je s velikim gubicima. U napadu je ubijeno 30 civila i jedan američki specijalac, dok glavni cilj napada nije ostvaren jer nisu uspjeli ubiti vođu al-Qaide, Qassima al Rimija.

Neslavni prvi napad za koji Obama 'nije imao hrabrosti'

Neslavni napad na navodni kamp za trening al-Qaide bio je prvi napad koji je naredio Trump kao glavno vojni zapovjednik i Bijela Kuća tvrdi kako je napad bio uspješan po svim kriterijima.

Kako piše Independent, još uvijek je nejasno kako je al Rimi pobjegao i preživio napad, kao i je li uopće bio tamo za vrijeme napada. Poslije napada je objavio video u kojemu je Trumpa nazvao budalom.

Prema natpisima New York Timesa, napad se dugo pripremao, a Obama ga nije potpisao jer su njegovi savjetnici čekali noć punu mjesečine koja bi im olakšala akciju, a do koje je došlo tek nakon što je on napustio ured.

Prema izvještajima iz Bijele Kuće, Trumpov ministar obrane general James Mattis, poznat i po nadimku 'Mad Dog', nagovorio je Trumpa da naredi napad tako što je rekao Trumpu kako Obama nikad ne bi imao dovoljno hrabrosti da ga naredi.

Rekli su mu i kako bi smrt al Rimija značajno promijenila igru u njihovu korist.

Ubijena i djevojčica u dobi od 8 godina

Obavještajac je za NBC news izjavio kako je u napadu sve što je moglo krenuti naopako tako i krenulo te je tako u napadu poginuo specijalac iz postrojbi SEAL-a, a poslije je otkriveno i kako je u napadu ubijena djevojčica od osam godina koja je imala američko državljanstvo. Njezin otac je pripadnik al-Qaide koji je rođen u SAD-u.

Pentagon inzistira kako je napad prošao dobro i kao su došli do materijala i informacija od velike važnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.