Izraelci optuženi za grupno silovanje Britanke (20) na Cipru, počelo suđenje

Foto: EPA

Na Cipru je počelo suđenje petorici Izraelaca koji su optuženi da su prošlog mjeseca grupno silovali 20-godišnju Britanku.

Napad se, prema optužnici, dogodio u hotelu u Ayia Napi, popularnom turističkom odmaralištu. Sudnica u Famagusti, sjeverno od Ayia Nape, bila je ispunjena rođacima optuženih koji su se pojavili u znak podrške.

Odvjetnici pitaju gdje su ključni dokazi

Svi optuženi imaju 19 ili 20 godina i dolaze iz izraelskog arapskog grada Majd al-Kruma. Svi negiraju optužbe. Na današnjem ročištu njihovi su se odvjetnici požalili da još nisu vidjeli ključne dokaze, uključujući izvješće o DNK analizi.

Jedan je tvrdio da izvješće može pokazati da njegova dva klijenta nisu bila u sobi u vrijeme navodnog napada 3. rujna. Državni tužitelj je rekao da će DNK izvješće biti spremno do kraja dana.

Optuženi muškarac uplakan grlio majku

Nakon što je rasprava prekinuta, obitelji optuženih potrčale su im u zagrljaj, a jedan od muškaraca je vidno uplakan grlio majku. Bivša ciparska parlamentarka Skevi Koukouma također je nazočila saslušanju s članicama vodećeg ženskog pokreta Pogo.

Koukouma je rekla da su oni tamo kako bi poslali poruku da "žrtve trebaju osjećati da mogu govoriti i da im se može vjerovati". “Nisu sami”, dodala je. Suđenje se nastavlja 16. listopada.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova isprva je priopćilo da je šest građana uhićeno zbog navodnog napada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.