Izrael pod sirenama, građani upozoreni na mogući raketni napad

(fotografija ne prikazuje događaj iz teksta) Ilustracija: Hina/EPA

U IZRAELSKOM gradu Sderot, u blizini Pojasa Gaze, oglasile su se sirene, piše Reuters. Sirenama su građani upozoreni na moguć raketni napad i pozvani su u skloništa, priopćeno je iz izraelskog ministarstva obrane. 

Za sada nema podataka o tome je li Izrael napadnut raketama. Anna Ahronheim iz Jerusalem Posta izjavila je da trenutno nema izvješća o eksplozijama. "Sirene je aktiviralo teško vatreno oružje iz kojeg je iz Gaze gađan izraelski teritorij", kazala je Ahronheim. 

Prema prvim informacijama, nekoliko ispaljenih metaka je pogodilo vozilo i nekoliko objekata u gradu Sderot. U prijepodnevnim satima je grupa Palestinaca pokušala prijeći granicu s Izraelom. Dvojica su uhićena, a ostali su se razbježali. Oklopna vozila izraelske vojske su zbog toga zatvorila granični prijelaz.

Sirene su oglašene dva tjedna nakon masakra koji se dogodio u Pojasu Gaze. Ubijeno je više od stotinu Palestinaca i više od 13 tisuća ozlijeđeno tijekom višetjednih prosvjeda. Izraelska vojska optužena je za masakr dok izraelski dužnosnici tvrde kako su branili granicu od članova Hamasa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.