Izbezumljena: Šuica zastrašuje Dubrovčane SDP-om, a njen glavni protivnik je član HNS-a

ZA DUBRAVKU Šuicu jučerašnji dan bio je možda jedan od njenih najgorih noćnih mora. Naime, na dan izbora Grad je oblijepljen plakatima na kojima je bila navodno bila obnažena kandidatkinja HDZ-a koja se bori za treći mandat, a noć je donijela porazni izborni rezultat prema kojem je njen glavni oponent Andro Vlahušić, inače zajednički kandidat SDP-a, HNS-a, HSLS-a i HSU-a, imao gotovo 600 glasova više od nje.

Šuica ne zna u kojoj je Vlahušić stranci

Jutros je bilo jasno kako će se u drugom krugu sučeliti Vlahušić s "pole positionom" odnosno 42,91 posto osvojenih glasova, dok aktualna gradonačelnica i kandidatkinja HDZ-a i HSS-a Dubravka Šuica ima 39,11 posto glasova.

Na današnjoj konferenciji za novinare, očigledno razočarana Šuica koja vlada Dubrovnikom već dva mandata, najavila je kako će u drugom krugu otvoreno progovoriti o aferama Andre Vlahušića.

"Želim građane uvjeriti da da Dubrovnik nikad nije bio SDP-ov grad nego grad HDZ-a i srodnih stranki", kazala je Šuica očigledno još šokirana rezultatima jer je Vlahušić član HNS-a, a ne SDP-a. Naime, Vlahušić je bivši član HSLS-a, a u vrijeme raskola na LS i Liberalne demokrate, odlazi s Jozom Radošem.

Onog trenutka kada su svi LD-ovci prešli u HNS tada je i Vlahušić prešao u tu stranku. Inače Vlahušića se jedino može vezati sa SDP-om jer je u vrijeme koalicijske vlasti pokojnog Ivice Račana bio ministar zdravstva, ali opet kao član Radoševe stranke. Činjenica je da je Vlahušić na ovim izborima bio i kandidat SDP-a, ali bilo bi to isto kao da kažemo da je Šuica u HSS-u jer je bila i njihov kandidat. No, Šuica je ili izbuzemljena od izbornog poraza zaboravila kome pripada Vlahušić, ili se jednostavno, slijedeći globalnu Sanaderovu izbornu poruku kako nije loše za sve blatiti SDP, odlučila na čudnu izbornu kampanju.   

Nakon rata u ruke SDP-a?

"Nismo za promjenu kojom bi Grad Dubrovnik po prvi put nakon rata 'pao' u ruke SDP-a, što ne bi bilo dobro", ponovila je opet Šuica naglasivši kako do sada nisu govorili o aferama Vlahušića jer nisu do sada zloupotrebljavali kampanju koju su vodili uljuđeno i pristojno.

"To se ne bi moglo reći za Vlahušića", rekla je Šuica. Naime, njena vlast u proteklih osam godina bila je (pre)puna afera koje je Vlahušić vješto iskoristio u svojoj kampanji podsjećajući glasače na sve Šuičine sporne poteze u posljednjih osam godina. Šuica mu to očigledno ne može zaboraviti.

"Šuica nije imala hrabrosti"

S druge pak strane Vlahušić nastavlja i dalje "po starom" te poziva Šuicu na sučeljavanje koje je ova do sada vješto izbjegavala.

"Nije imala hrabrosti", reći će Vlahušić dodajući kako iz njegova stožera kao ni od njega samog nikada nije izašla niti jedna uvredljiva riječ, a neće ni ubuduće.

"Kritizirat ćemo njenih osam proteklih godina vladanja i pogodovanja stranim investitorima i kapitalu koji su imali prednost pred našim ljudima", najavio je svoju izbornu formulu Vlahušić dodajući kako su dvije nezavisne liste svoju kampanju vodile kritizirajući Šuicu, a ne Vlahušića.

I.Ć.
Foto: Admir Buljubašić, Željko Tutnjević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.