Ivo Sanader iz toplica traži prekid izvršenja zatvorske kazne

Foto: PIXSELL/Marko Lukunic

OBRANA bivšeg premijera Ive Sanadera podnijela je molbu za prekid izvršenja kazne koju služi u zagrebačkom zatvoru Remetinac u slučaju Planinska, kako bi prošao rehabilitaciju u Krapinskim toplicama nakon operacije koljena.

"Smatramo da je njemu oporavak nemoguć u ovim uvjetima, a osim toga i državi se smanjuju troškovi ako je on mjesec dana vani i obavlja tu rehabilitaciju. Ovdje nije sporno da bi on mogao pobjeći, tu se samo radi da svoje liječenje dovrši vani jer u uvjetima gdje se sad nalazi je nekoliko pravosudnih policajaca i to sve angažira određena sredstva, mislimo da bi bilo najrealnije da se on pusti na mjesec dana i onda vrati", rekla je za N1 Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Pravosudni policajci u toplicama

Sutkinja izvršenja Županijskog suda u Velikoj Gorici još nije donijela odluku jer od zatvora u Remetincu čeka izvješće o osnovi i statusu po kojoj je bivši premijer upućen prvo na operaciju, a zatim na rehabilitaciju.

Po svemu sudeći, zatvor nije obavijestio sud da Sanader ide na liječenje i rehabilitaciju. 

Kako je za N1 komentirao glasnogovornik Suda Ante Zeljko, sutkinja je čak i telefonom kontaktirala zatvor vezano za problem otkud on na rehabilitaciji pa su joj rekli da su ga oni tamo prebacili, ali da su s njim pravosudni policajci.

Ministarstvo pravosuđa: Nema obaveze obavještavanja suca

Ministarstvo pravosuđa tvrdi da nije bilo propusta jer ne postoji zakonska obveza ni praksa postupanja po kojoj bi se o zdravstvenom stanju zatvorenika i upućivanju na liječenje u zdravstvenu ustanovu obavještavalo suca izvršenja.

Ministarstvo je poručilo da su jutros sutkinji poslali izvješće koje je zatražila, a na sudu kažu da ga još nisu primili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.