Ivića Pašalića brat tuži zbog štetnog ugovora na štetu zajedničke tvrtke

IVIĆ PAŠALIĆ, nekada jedan od najmoćnijih političara u Hrvatskoj, suočio se s tužbom brata Zdravka Pašalića, vlasnika tvrtke Zagrebdrvo. Zdravko tuži Ivića tvrdeći da ovaj želi izvući novac iz njihovih zajedničkih poslova kako bi podmirio dugove nastale u njegovu posrnulom građevinskom biznisu.

Nakon povlačenja iz aktivne politike, 2000. godine, Ivić Pašalić se uključio u poslove brata Zdravka koji se ranije bavio drvnom industrijom. Ipak, ekonomska kriza znatno je utjecala i na bratski posao Pašalićevih što je unijelo i razdor među braćom.

Prekidom političke karijere, Ivić Pašalić se posvetio karijeri poduzetnika, nominalno kao partner tajnovitih stranih ulagača, koji u tvrtke koje kontrolira ulažu desetke milijuna eura. Tako je Pašalić postao direktor tvrtke Adriadrvo, koja je zapravo preuzela poslove Zagrebdrva, piše Nacional. Pašalić je tada predstavio projekt izgradnje naselja od 300 stanova za tisuću stanovnika u Odri, prigradskom zagrebačkom naselju.

Sklapanja štetnog ugovora te zloporaba položaja i ovlasti

Do sukoba među braćom je najvjerojatnije došlo zato što prijeti propast građevinskoj investiciji Ivića Pašalića u Odri. Prodaja stanova zbog recesije ide jako slabo, a Hypo Alpe Adria banka mogla bi se odlučiti naplatiti dio unosnih kredita koje je plasirala Kapital konzaltingu, tvrtki Ivića Pašalića koja je formalno realizirala taj projekt.

Ivić Pašalić je najvjerojatnije htio dio dugova prebiti tako da banci prebaci vlasništvo nad imovinom tvrtke Adriadrvo sa čime se brat Zdravko, koji je i suvlasnik tvrtke, nije složio. Podnesenom kaznenom prijavom Zdravko Pašalić traži od mjerodavnih državnih institucija da istraže zašto ga je Ivić Pašalić izbacio iz obiteljske tvrtke Adriadrvo, te da spriječe da imovina Adriadrva završi u vlasništvu Hypo Alpe Adria banke, koja bi tu imovinu mogla zaplijeniti ako Kapital konzalting ne bude vraćala 1,5 milijuna eura kredita Hypo Alpe Adria banci.

Zdravko Pašalić svog brata Ivića prijavio je zbog sklapanja štetnog ugovor, te zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.