Ivanku Trump pitali vjeruje li ženama koje optužuju njenog oca za napastovanje

Screenshot: NBC

IVANKA Trump ne vjeruje ženama koje optužuju njenog oca, američkog predsjednika Donalda Trumpa, za seksualno napastovanje.
 
Ivanku je novinar NBC Newsa pitao vjeruje li navedenim ženama, na što je ona odgovorila da je to ''neprikladno pitanje''. ''Mislim da je to prilično neprikladno pitanje kćeri, vjeruje li optužiteljima njenog oca, kad je on afirmativno izjavio da u tome nema istine. Mislim da to nije pitanje koje biste pitali mnoge druge kćeri'', rekla je Trumpova kći i njegova viša savjetnica u Bijeloj kući.
 
Dodala je da ''misli kako ima pravo, kao kći, vjerovati svom ocu'', u intervjuu koji je dala nakon što je predstavljala delegaciju SAD-a na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji na ceremoniji zatvaranja. 
 
 
13 žena optužilo Trumpa za napastovanje
 
Ovo je njeno dosad najsnažnije poricanje optužbi na račun svog oca. Podsjetimo, najmanje 15 žena istupilo je s optužbama različite težine na račun Trumpa, od seksualnog uznemiravanja i napastovanja do opscenog ponašanja u društvu žena. 
 
13 žena reklo je da ih je Trump izravno napastovao, dok ostale dvije tvrde da su svjedočile ponašanju zbog kojeg im je bilo neugodno. Svi navodni slučajevi dogodili su se prije nego što je Trump pobijedio na izborima i postao predsjednik SAD-a. 
 
Trump je porekao sve optužbe, a u jednom trenutku za vrijeme predizborne kampanje i zaprijetio ženama koje ga optužuju tužbom, iako je nikad nije i podnio. Ivanka Trump prethodno je opisala njegovu izjavu da ''hvata žene za pičku'' jer ''kad si slavan, dopuštaju ti sve'', čija snimka je procurila za vrijeme kampanje, kao ''uvredljivu i sirovu''. 
 
Ivanka osudila napastovanje na radnom mjestu, ali ne i u slučaju svog oca
 
Zanimljivo je da funkcija Ivanke Trump, kao savjetnice u Bijeloj kući, uključuje i politike usmjerene prema poboljšanju statusa žena u Americi. ''Prečesto, naša kultura na radnom mjestu ne uspijeva u odnošenju prema ženama s prikladnim poštovanjem. To zadobiva mnoge forme, uključujući uznemiravanje, što se nikad ne smije tolerirati'', poručila je Ivanka prošle godine na Svjetskom skupu za žene u Japanu. 
 
A nakon što je nedavno čestitala Opri Winfrey na ''inspirativnom govoru sinoć na Zlatnim globusima'' i pozvala sve ''muškarce i žene da kažu VRIJEME JE ISTEKLO (TIME'S UP)'', što je slogan pokreta za borbu protiv napastovanja i silovanja žena na radnom mjestu, oštro je kritizirana i ismijana zbog očitog licemjerja. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.