Istražna porota u SAD-u zatražila od Toyote podatke o upravljačima



TOYOTA je danas rekla kako je savezna istražna porota u New Yorku poslala sudski nalog za dokumentima koji se odnose na probleme sa šipkama koje povezuju sustav upravljanja s prednjim kotačima na vozilima japanskog proizvođača.

Sudski nalog dostavljen je Toyoti krajem lipnja ove godine, a to je drugi takav nalog koji je Toyota dobila od savezne istražne porote – vijeća koje odlučuje o tome može li se protiv japanske tvrtke podnijeti optužnicu za kazneno djelo.

Toyota je navela kako svesrdno surađuje s vlastima u istrazi. Problemi s upravljanjem doveli su do povlačenja modela 4Runner i T100 u SAD-u još 2005. godine.

Problemima nikad kraja

Toyota je navela kako sudski nalog ne daje naslutiti na koje se modele odnosi, kao ni je li povezan s opozivom 2005. godine, nekoliko godina prije povlačenja osam milijuna automobila zbog problema s naglim ubrzavanjem i kočenjem.

U veljači je japanskoj tvrtki dostavljen sudski nalog za predaju dokumenata vezanih uz nenadano ubrzavanje i sustav kočenja u hibridu Priusu.

Toyota je usto platila rekordnu kaznu od 16,4 milijuna dolara zbog presporog opoziva automobila koji su imali problem s papučicom gasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.