ISIS iz osvete izveo bombaški napad na pobunjenike koji su ih porazili, 45 mrtvih, većina civili

Screenshot: Al Jazeera

SAMOUBILAČKI bombaški napad automobilom usmrtio je najmanje 45 ljudi i ranio još desetke u selu pored Al-Baba, strateški bitnog grada iz kojeg sirijski pobunjenici uz pomoć turske vojske pokušavaju istjerati Islamsku državu.

>> Islamska država izgubila još jedan važan sirijski grad, osvojili ga pobunjenici koje podupire Turska

Bombaš samoubojica raznio se jutros kod kontrolne točke koju drže pobunjenici Slobodne Sirijske vojske (FSA), ali u blizini kojeg je bilo okupljeno mnoštvo civila. Al-Bab je nakon teške višemjesečne opsade grada i više tjedana žestokih uličnih borbi jučer konačno oslobođen od militanata ISIS-a, javlja Al Jazeera.

Napad se dogodio u selu 10 km udaljenom od AL-Baba. Veliki broj civila se okupio oko kontrolne točke, čekajući da dobiju dozvolu za povratak domovima u oslobođenom gradu, kada se automobil-bomba iznenada zabio među njih i detonirao. Od 45 ubijenih i 70 ranjenih većina su civili, priopćila je medicinska humanitarna organizacija Ambulanciers Sans Frontieres.

"Čini se kako je ovo bio pucanj upozorenja od strane ISIS-a (pobunjenicima)", komentirao je reporter Al Jazeere Andrew Simmons.

"Još uvijek postoje ćelije (ISIS-a) u Al-Babu. Vrlo je opasno. Naša operacija čišćenja i osiguravanja još uvijek traje", kazao je pobunjenički borac iz brigade Sultan Murad.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.