Od subote će se u Irsku moći ući samo s negativnim testom na covid-19

Foto: Epa

IRSKA će od subote zahtijevati negativan PCR test na koronavirus za sve putnike koji ulaze na njezin teritorij, priopćila je vlada danas navečer.

Test ne smije biti stariji od 72 sata u trenutku dolaska na granicu, dodaje irska vlada u priopćenju, uvodeći mjeru koja je već na snazi u nizu zemalja.

Putnici iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike, gdje su otkriveni novi sojevi virusa, moraju usto 14 dana biti u izolaciji, čak i ako se nakon dolaska ponovo testiraju.

Do sada umrlo 2397 osoba

Putnici iz zemalja koje se ocjenjuju najrizičnijima (crvene i sive po oznaci EU) moraju pak "ograničiti svoje kretanje" tijekom 14 dana ili predočiti drugi PCR test najmanje pet dana od dolaska.

Odluka o karanteni po kojoj stanovnici, osim nekih iznimaka, moraju ostati kod kuće na snazi je u toj zemlji s 5 milijuna stanovnika koja je u utorak prijavila 2397 umrlih i 155.591 zaraženog.

Irska, gdje se virus naglo širi, trenutačno ima najvišu stopu pojavnosti, s 1288 potvrđenih novih slučajeva na milijun stanovnika u ponedjeljak, pokazuju podaci koje je prikupilo oxfordsko sveučilište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.