Iransko veleposlanstvo reagiralo na izjave izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj

Screenshot: HRT

Iransko veleposlanstvo u Hrvatskoj reagiralo je na jučerašnje gostovanje izraelskog veleposlanika u HRT-ovom dnevniku ustvrdivši da je pokušao prikriti brutalne zločine Izraela protiv čovječnosti. 

U pisanoj izjavi, među ostalim, poručuju da je režim aparthejda glavni uzrok svih problema na Bliskom istoku te da Izrael, kao okupator, nije žrtva, nego zločinac tlačitelj. Taj je režim, poručuju, odgovoran za smrt stotina tisuća nevinih Palestinaca, uključujući 33.000 djece.

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj: Iza Hamasa stoji Iran. Oni su na čelu osovine zla

Podsjetimo, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Gary Koren jučer je na HRT-ovom dnevniku rekao da je glavni prioritet njegove države da uništi Hamas, operacijski, administrativno i vojno. 

Između ostalog, izraelski veleposlanik je rekao da iza Hamasa stoji Iran, za koji je ocijenio da je na čelu osovine zla.

"Spojit ću vaše pitanje s glavnim akterom koji stoji iza Hamasa, a to je Iran. Iran je na čelu glave, hobotnice, tj. osovine zla koja podržava sve terorističke organizacije na Bliskom istoku", rekao je.

Ovakav razvoj događaja je povezao s mogućim dogovorom i približavanjem Izraela i Saudijske Arabije.

"Iran je itekako želio blokirati ili presresti bilo kakvu vrstu približavanja Izraela i drugih arapskih zemalja. Govorili smo da uz američku pomoć možemo doći do razumijevanja sa Saudijskom Arabijom koja je velika i važna zemlja", ustvrdio je.

Koren je odbacio moguće mirovne pregovore te ustvrdio kako Izrael "prvo treba pobijediti u ratu".

"Bit ću veoma kratak. Treba prvo pobijediti u ovom ratu koji je započet preko Izraela. S kime da razgovaramo o miru? Hamas nije zainteresiran za takvu vrstu mira. Oni žele uništenje i izbrisati Izrael. Kako da s njima razgovaramo o miru? To je prvo pitanje za njih", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.