Ipak nije samo kava: Primorac zastupa HAC u sporu vrijednom pet i pol milijuna kuna

NEKI dan na kavi su se okupili član Uprave HAC-a Mario Lovrinčević, braća Slaven i Jozo Žužul, vlasnici tvrtke Skladgradnja, te braća Damir i Dragan Primorac. Premda su tvrdili da o poslu nije bilo riječi, ispalo je da je HAC nedavno odabrao baš odvjetnika Damira Primorca za zastupanje u sporu vrijednom pet i pol milijuna kuna.

Nisu sklopili ugovor, ali Primorac ima punomoć za zastupanje HAC-a

Radi se o tužbi Općine Dugopolje na splitskom Općinskom sudu, a paralelno se vodi i upravni postupak izvlaštenja, koji bi trebao utvrditi jesu li izuzete nekretnine bile općinsko ili državno vlasništvo, pojasnila je Indexu Marijana Raguž, direktorica pravnih poslova u HAC-u. Tvrdi da s Primorcem još nisu sklopili ugovor, ali su mu dali punomoć pa je to očekivani i logični slijed događaja.

Kako su odabrali baš njega, s obzirom da se radi o relativno novom odvjetničkom uredu, kojega je mlađi Primorac otvorio nakon odlaska sa splitskog Županijskog suda krajem 2008. godine? Direktorica Raguž kaže da su čuli za njega pa su ga odabrali. Ne sjeća se da su ranije imali veće sporove u Splitu pa nisu, tvrdi, ni imali razloga uzimati odvjetnika "sa strane", što inače imaju običaj kad se radi o sudskim predmetima van Zagreba.

Otvorio ured pa dobio zastupanje Croatia osiguranja

Lovrinčević kaže da s angažiranjem Damira Primorca nema nikakve veze, jer se on bavi građevinom, a ne pravnim sporovima. Mlađi Primorac o slučaju nije htio ni slova, jer je HAC preuzeo obavezu informiranja javnosti o ovom slučaju. Za vikend su inače zajedno pogledali utakmicu Splita i Solina pa su se onda pridružili braći Žužul.   

Nedugo nakon otvaranja ureda, Primorac je dobio zastupanje državnog Croatia osiguranja, što je nekima bilo dovoljno da upru prstom na njegovog brata, koji je tada još bio među istaknutijim članovima Sanaderove vlade.

Damir je demantirao da Dragan ima bilo kakve veze s njegovim odvjetničkim angažmanom za CO, no situaciju nije nimalo popravila činjenica da se kao sudac bavio kaznenim, a ne građanskim pravom. To da u uredu osim njega rade i kolege koje su se godinama kalile upravo na parničnim predmetima, kritičare braće Primorac nije nimalo zanimalo.

Zbog brata nije smio biti predsjednik suda, a sada ne može poslovati s državnim firmama?!

A Damir Primorac našao se zbog svog brata u prilično nezavidnoj situaciji. Kao da nije bilo dovoljno što zbog njega nije mogao do fotelje predsjednika Županijskog suda, sada će mu kao privatniku gledati svaki korak i u bilo kakvom odnosu s državnom tvrtkom ili institucijom vidjeti posao koji mu je namjestio stariji brat. Nije im bio dobar za šefa suda, a sad ni kao odvjetnik ne smije raditi za državne firme?!

U međuvremenu je mlađi Primorac angažiran u Hajduku. Još uvijek radi za Bile, premda mu se brat prije koji dan žestoko okomio na Keruma, jer Grad Split kao većinski vlasnik ne prodaje dionice, niti ulaže u klub. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.