Inicijator prosvjeda "Stegnite vi remen" pokrenuo predsjedničku kampanju Ante Gotovine

JAKŠA MATOVINOVIĆ, inicijator i koordinator za Slavoniju u organizaciji prosvjeda "Stegnite vi svoj remen bando lopovska", započeo je kampanju s ciljem isticanja kandidature hrvatskog generala Ante Gotovine na izborima za predsjednika RH.

Naime, Matovinović koji je bio koordinatorom prvog "Facebook prosvjeda", preko te iste društvene stranice okuplja istomišljenike kako bi se istaknula kandidatura generala Gotovine za predsjednika RH. Za sada Facebook grupa koju je osnovao Matovinović broji 550 članova koji misle da bi Ante Gotovina trebao biti predsjednik RH.

Izašao je u siječnju

"Matovinović je izašao iz naše organizacije još u siječnju ove godine", rekao je za Index glasnogovornik građanske inicijative "Stegnite vi remen bando lopovska" Josip Dell'Olio te je odbio bilo kakvu pomisao da bi se "Facebook prosvjed" mogao vezati uz predsjedničku kandidaturu Ante Gotovine. Dodao je i kako se rad inicijative ne može vezati ni uz jednog političara ni eventualnog kandidata za predsjedničke izbore.

"Takvo nešto nije moguće!", rekao je Dell'Olio odgovarajući na upit misli li da bi se ime Gotovine moglo vezati uz sljedeće prosvjede koji se organiziraju u rujnu.

Podsjetimo, kako je niz hrvatskih desničara na čelu s generalom Ljubom Ćesićem Rojsom najavilo kako bi bilo najbolje da Gotovina bude sljedeći predsjednik, no njegova kandidatura krajnje je upitna.

Matovinović: Opljačkali narod pa rekli da su najveći promotori nacionalnih interesa

"Provedba ovih nacionalno destruktivnih ekonomskih doktrina nije mogla biti izvedena drugačije nego jedino kroz ljude koji su potpuno moralno posrnuli i ljude kojima nije problem opljačkati svoj narod istovremeno ih gledajući pravo u oči kroz TV ekrane i govoreći kako su upravo i jedino oni osobno najveći promotori nacionalnih interesa ili čak gradeći se navodnim nacionalistima", objasnio je Matovinović svojim simpatizerima dodajući kako se svaki onaj koji je sačuvao moralni integritet i nije podlegao napasti da se sam okoristi svojim povlaštenim položajem odstranjuje se iz vlasti.

"Društvo pokvarenjaka ne trpi među sobom nekoga tko svojim primjerom odstupa od njihovog posrnuća te ga još samo dodatno naglašava. Da bismo ostvarili punu samostalnost, za koju je kroz povijest hrvatski narod dao tolike žrtve, potrebni su nam kao nikada dosad, mudrost, razboritost, spremnost na poštivanje tuđih prava, ali i nepokolebljiva odlučnost u obrani svoje samobitnosti i slobode", objašnjava Matovinović zašto bi baš general Gotovina trebao biti budućim predsjednikom RH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.