Index doznaje: U srijedu Povjerenstvo za sukob interesa donosi odluku o Karamarku

Foto: Screenshot HRT, FAH, Index

POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA u srijedu 15. lipnja u podne odlučivat će o sukobu interesa prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Indexu je to potvrdila predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

"Zakazana je javna sjednica za 15. lipnja u 12 sati na kojojoj će se donositi odluka o sukobu interesa Tomislava Karamarka", rekla je Orešković.

Na pitanje je li Povjerenstvo uspjelo prikupiti sve dokumente koje su tražili, Orešković nam je rekla da su prikupili dovoljno za odlučivanje.

"Mi nismo istražno tjelo i ne utvrđujemo je li ovdje riječ o kaznenom postupanje, nego utvrđujemo je li bila riječ o sukobu interesa, odnosno je li dužnosnik povrijedio načela djelovanja. Za potrebe postupka iz nadležnosti Povjerenstva ono što smo prikupili dostatno je za odlučivanje", kazala je Orešković za Index.

Na dnevnom redu 141. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na kojoj će se odlučivati o Karamarkovom sukobu interesa dvije su točke: donošenje odluke u predmetu protiv dužnosnika Tomislava Karamaraka i donošenje odluke o pokretanju ili nepokrentanju postupka protiv njega.

Podsjetimo, 18. svibnja je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zbog toga što je njegova supruga Ana Karamarko radila za lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića i tako uprihodila najmanje pola milijuna kuna.

S mađarskom naftnom kompanijom MOL Hrvatska je inače u postupku arbitraže zbog sumnje u nezakonitosti prilikom preuzimanja INA-e.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.