Imenovan novi šef DUUDI-ja: Doznajemo zašto ga je na istu poziciju postavila i Vlada Jadranke Kosor

Foto: DUUDI

NA zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je smijenila Mladena Pejnovića, predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Novim predstojnikom imenovan je Tomislav Boban. On je na istoj funkciji, ali pod drugim nazivom već bio za vrijeme Vlade Jadranke Kosor i to vrlo kratko.

Tada je upravljanjem državnom imovinom rukovodila  Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) koja je nastala iz Hrvatskog fonda za privatizaciju, a upravo je Tomislav Boban imenovan trećim ravnateljem Agencije u samo dva i pol mjeseca otkako je ona oformljena.

Tadašnja premijerka Jadranka Kosor imenovala je Bobana novim ravnateljem AUDIO-a u lipnju 2011. godine.

Kratko na čelu AUDIO-a

Nakon samo dvije godine AUDIO je prestao s radom, a posao upravljanja i raspolaganja državnom imovinom preuzeo je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Tomislav Boban je prije dolaska na čelo AUDIO-a bio  zamjenik državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. Rođen je u Slatini, a dugi niz godina bio je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije  te obnašao društveno političke funkcije na području Slatine.

Neslužbeno doznajemo od izvora bliskog Vladi Jadranke Kosor kako Boban nije imao kompetencije za obnašanje takve funkcije.

"Bobana smo imenovali pred kraj mandata, on je bio zapravo samo za popunjavanje mjesta jer je tadašnja ravnateljica AUDIO-a Iva Galić podnijela ostavku, a Boban je do tada bio njezin zamjenik, no nije se pokazao kao proaktivan i pretjerano stručan.

Postavili smo ga na to mjesto po virovitičkoj liniji. Ionako smo bili pred kraj mandata da bi se uopće moglo postaviti nekoga tko bi zaista i mogao nešto učiniti po pitanju državne imovine", rekao nam je izvor blizak tadašnjoj Vladi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.