Identificiran osumnjičeni za atentat u Beogradu, raspisana međunarodna tjeralica

Screenshot: N1

BEOGRADSKA policija identificirala je osumnjičenog za likvidaciju Strahinje Stojanovića, čiji je terenac prošlog tjedna tijekom vožnje eksplodirao usred Beograda, javlja RTS.

Sumnja se da je 50-godišnji M. L. 13. rujna ove godine u jutarnjim satima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na automobil 30-godišnjeg Stojanovića postavio improviziranu eksplozivnu napravu, priopćio je srpski MUP.

>> Detalji atentata u Beogradu, ispod sjedala je bio postavljen C-4?

M.L. se tereti da je eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 sati, a od zadobivenih ozljeda Stojanović je ubrzo preminuo.

Policija je protiv M.L. podnijela kaznenu prijavu za teško ubojstvo, a u tijeku je raspisivanje međunarodne tjeralice jer osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije. 

Podsjetimo, u trenutku eksplozije u autu je sa Stojanovićem bila i njegova djevojka, državljanka Kolumbije Sonja Suarez Gomez. 

>> Kolumbijka koja je preživjela atentat u Beogradu objavila video: "Smrt ne postoji"

Prije samo dvije godine u zemunskom naselju Nova Galenika, sada ubijeni Strahinja Stojanović, tada je samo pukim slučajem izbjegao atentat, jer je izašao iz automobila neposredno prije aktiviranja eksploziva. I tada je s njim bila tadašnja djevojka, španjolska misica Olac Bilbao Gonzales.

>> Tko stoji iza atentata u Beogradu? U ratu dva mafijaška klana ubijeno već 50 ljudi

Iako još nema službene potvrde, vjeruje se da je atentat na Stojanovića bila klasična i profesionalno izvedena mafijaška likvidacija.

Stojanović je, naime, bio blizak klanu Šaranović, koji je godinama u ratu s klanom Luke Bojovića. Stojanovićevo ime se, između ostalog, veže i za ubojstvo srpskoj javnosti poznatog Dragoslava Miše Ognjanovića 2018. Ognjenović je, inače, branio i Miloševića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.