Ovo je crnac kojeg je ubila policija u SAD-u: "Bio je dobar otac, nikad s nikim nije imao problema"

Foto: Saheed Vassell/Facebook
 
NJUJORŠKA policija izjavila je da su njeni službenici u srijedu ubili nenaoružanog crnca koji je u njih uperio metalnu cijev, koju su službenici zamijenili za pištolj.
 
Policajci su odgovorili na tri poziva kojima je prijavljen "muškarac koji maše srebrnim pištoljem i njime upire prema ljudima na ulici" u Brooklynu, izjavio je šef njujorške policije Terence Monahan.
 
Četiri od pet policajaca koji su odgovorili na pozive počeli su pucati u muškarca nakon što je on "zauzeo stav kao da će pucati i uperio predmet prema službenicima koji su mu se približavali", rekao je Monahan.
 
>>VIDEO Policija u New Yorku izrešetala nenaoružanog crnca
 
 
Patio od bipolarnog poremećaja
 
New York Times objavio je da je policija ubila 34-godišnjeg Saheeda Vassella. Njegov otac Eric rekao je novinarima da je njegov sin patio od bipolarnog poremećaja i u posljednjim godinama je hospitaliziran nekoliko puta.
 
Otac žrtve je dodao da je Saheed odbijao liječenje i godinama nije uzimao lijekove za svoju bolest: "Uvijek smo brinuli za njega. Govorili smo da moramo učiniti što god možemo ako mu se nešto dogodi".
 
"Nikada nije s nikim imao problema, svi policajci u četvrti ga poznaju"
 
Susjedi su za medije izjavili da je Saheed bio poznat u susjedstvu kao "psihički bolestan, ali bezopasan": "Samo je hodao okolo po susjedstvu. Razgovarao je sam sa sobom, obično je imao narančastu Bibliju ili krunicu u ruci. Nikada nije s nikim imao problema", rekao je Andre Wilson, koji kaže da je poznavao Saheeda 20 godina.
 
"Svaki policajac u ovoj četvrti ga poznaje", rekao je John Fuller.
 
Monahan je izjavio da su tri od četiri policajca koji su pucali u Vessella bili u civilu. Dodao je da su njega ispalili 10 metaka. Nijedan od policajaca nije na sebi imao kameru.
 
"Previše crnaca umire od ruku policajaca i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme"
 
Saheed je imao 15-godišnjeg sina s bivšom partnericom Sherlan Smith (36). Ona je za medije izjavila: "Bio je dobar otac. Nije bio loša osoba. Bez obzira na to kako ga žele prikazati, on nije bio loša osoba... Previše crnaca umire od ruku policajaca i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme".
 
 
Na mjestu ubojstva ubrzo su se okupili bijesni prosvjednici, a vijest je objavljena samo nekoliko tjedana nakon još jednog policijskog ubojstva u SAD-u. Policija je u Sacramentu također ubila nenaoružanog crnca Stephona Clarka, a njegova obitelj još uvijek čeka pravdu.
 
>>Policija objavila snimku ubojstva nenaoružanog crnca u Kaliforniji, stanovnici Sacramenta na ulicama
 
>>VIDEO Policijski auto udario prosvjednicu na skupu za crnca kojeg su ubili policajci u SAD-u 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.