Iako kazne nisu male, mnogi Osječani u svojim kućama drže kokoši, zečeve pa čak i koze

Foto: 123rf

“MOJ je susjed kupio piliće i sada ih drži u dvorištu, a  od ranije ima i zečeve. Meni to smeta, a prije nego što ih je kupio nije se konzultirao s nama susjedima. I drugima to smeta i nema druge nego da pozovemo komunalnog redara”, ispričao je Osječanin iz Svačićeve ulice koji ovih dana namjerava obavijestiti Službu komunalnog redarstva Grada Osijeka o navici svoga susjeda.

Ovoga bi pak to moglo stajati 1000 kuna jer uzgaja životinje protivno Odluci o komunalnom redu Grada Osijeka, prema kojoj držanje životinja i uzgoj nisu dopušteni na prostorima gradskih četvrti, a na prostorima mjesnih odbora jesu, piše Glas Slavonije.

U gradskim je četvrtima držanje peradi, zečeva ili kakve druge slične životinje zabranjeno. “Uglavnom se oslanjamo na dojave građane u gradskim četvrtima, koji sporadično dojavljuju o držanju peradi. Ako se komunalni redar uvjeri u istinitost navoda, daje vlasniku rok da to riješi, a ako to ne učini, slijedi prekršajni nalog. Imali smo dojava iz Retfale i s Juga 2 gdje je prije bilo slučajeva i držanja koza”, kažu u Službi komunalnog redarstva Grada Osijeka. 

Kazna za držanje životinja čiji je uzgoj u gradu zabranjen iznosi 1000 kuna za fizičku osobu, 1500 kuna za obrtnika te 5000 kuna za pravne osobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.