I Vrhovni sud smatra da Faber nije iznudio iskaz Gordane Getoš-Magdić

VRHOVNI sud odbio je žalbu Gordane Getoš-Magdić na odluku Županijskog suda u Vukovaru da se odbije istražni zahtjev protiv osječkih policajaca koji su je ispitivali o događajima u ratnom Osijeku.

Getoš-Magdić je tužila tadašnjeg načelnika osječko-baranjske policije Vladimira Fabera i još šestero osječkih policajaca te svog tadašnjeg odvjetnika Radoslava Arambašića zbog krivotvorenja službene isprave, iznuđivanja iskaza i zlouporabe povjerenja. Tvrdila je da su se tijekom ispitivanja od 18. do 21. listopada 2006. godine dogodile brojne nepravilnosti i nezakonitosti, što je utjecalo na lažan sadržaj zapisnika o njezinu iskazu.

Tri optužena policajca nisu sudjelovala u događajima u listopadu 2006. godine

Vrhovni sud je utvrdio da Getoš-Magdić pogrešno prikazuje ili ne razlikuje činjenicu dobrovoljnog sudjelovanja u kriminalističkoj obradi od činjenice uhićenja i zadržavanja u policiji. "S tim u vezi pogrješno tumači trenutak uhićenja pa time i zakonitost radnji koje su uslijedile, i koje stavlja na teret osumnjičenom Vladimiru Faberu u obliku kaznenog djela krivotvorenja službene isprave", stoji u objašnjenju odluke Vrhovnog suda.

Uz to Vrhovni sud tvrdi i kako za osumnjičene Marija Bratića, Mladena Kobaševića i Želimira Opačka ne postoji nijedan podatak koji bi upućivao da su uopće sudjelovali u inkriminiranim događajima u listopadu 2006., već su ti policijski djelatnici sudjelovali u policijskim izvidima 2002. i 2006. godine. Getoš-Magdić je prošle godine osuđena na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih 1991. godine u Osijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.