I to se događa: Bivši policajac osuđen za dilanje kokaina tražio da ostane u zatvoru?!

BIVŠI policajac Tadija Režić osuđen je danas u Splitu zajedno s grupom Sarajlije Himze Ćate na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog 107 grama kokaina, koji je prije dvije godine nađen u njegovu stanu. Prije objave Režić je od suca Brune Kleina zatražio da ga ne pušta na slobodu, već da mu produlji pritvor. Nije se mogao sjetiti Klein sličnog primjera u svojoj dugogodišnjoj praksi.

Pravio se važan pa sređivao heroin

Režića su priveli s Ćatinom grupom, no nisu mu uspjeli dokazati povezanost. Ćato je, inače, sve priznao, dobio je šest godina zatvora, dok su suradnici Boško Ivčević i Boško Stojanac dobili po pet i pol godina zatvora.

Ivčević je ustvrdio da se htio napraviti važan pred prikrivenim istražiteljem pa mu je zato kazao da će srediti heroin. Inače, tvrdi, nikakve koristi od toga nije imao. Stojanac se, pak, branio da nije ništa znao. Naporno radi, ima četvero djece, bolesnu suprugu i ovo mu je sve vrlo teško palo, otkrio je drhtavim glasom.

Digitalna vaga za mjerenje masnoće, a ne droge

Bivši policajac Režić također je tvrdio da nema veze s kokainom, koji je sam predao policiji kad mu je pokucala na vrata. Drogu mu je, kaže, dao prijatelj da je pričuva, no ne smije otkriti o kome se radi. Imao je Režić obrazloženje i za 16 i pol tisuća kuna i digitalnu vagu u stanu. Novac je digao kreditom da vrati dugove, a vagu držao jer je sportaš pa mjeri masnoću.

Od Ćate je zaplijenjen kilogram heroina, od Ivčevića 255 grama, dok je u Stojanca nađeno 7 grama kokaina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.