I Sarajevo muku muči s nasiljem mladih: 20-godišnjak izboden nožem u autobusu

NAJSVJEŽIJI primjer napada nožem na 20-godišnjeg mladića, koji se dogodio jutros u gradskom trolejbusu u sarajevskom naselju Mojmilo, potvrdio je da problem nasilja među mladima, koji dobro poznaju stanovnici hrvatskih gradova, muči i građane Sarajeva.

Kako prenose sarajevski mediji, četvorica su se mladića jutros nešto prije sedam sati potukla u trolejbusu, a najlošije je u sukobu prošao 20-godišnji H.A., koji je tri puta uboden nožem u potkoljenicu.

On je, prema policijskom izvještaju, vozilom hitne pomoći odmah prebačen u sarajevsku opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, a prema izjavi dežurne liječnice, mladić je u napadu dobio površinske rezne rane koje su sanirane, te je upućen na kućno liječenje.

Još je jedna osoba u tučnjavi zadobila lakše tjelesne ozljede, vjerojatno nanesene šakama, potvrdio je novinarima glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Policija je potvrdila da se napad dogodio kada su 38-godišnji A.S. i 19-godišnji J.K. napali žrtvu H.A. i njegova prijatelja, 33-godišnjeg E. M. Dvojica nasilnika su odmah uhićena.

Ovaj je napad građane Sarajeva podsjetio na tragičnu smrt 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca, kojeg su 7. veljače 2008. godine u jednom sarajevskom tramvaju na brutalan način i bez posebnog povoda nožem nasmrt izbola trojica mladića. Obljetnicu njegove smrti, kao simbolično podsjećanje na rastući problem nasilja među mladima, Sarajlije su obilježile prije tri dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.