I dalje su u Hrvatskoj: Talijani napadnuti na Kornatima ne znaju je li ih tukao vlasnik restorana

TALIJANSKI turisti koji su u utorak navečer pretučeni na Kornatima i dalje ljetuju u Hrvatskoj, potvrdila je glasnogovornica PU zadarske Sonja Šimurina. Zadarska je policija, naime, Talijane pronašla u uvali na otoku Molatu, gdje su bacili sidro.

Razgovorom je utvrđeno kako nitko od devet turista nije zadobio ozbiljnije tjelesne ozljede, samo jedan ima nekoliko ogrebotina. Talijani nisu policajcima mogli reći tko je sve sudjelovao u napadu na njih niti potvrditi da ih je tukao vlasnik restorana Aquarius u Parku prirode Telašćica Zoran Ramov. Policija sprema prekršajne prijave protiv svih sudionika tučnjave.

"Turisti su željeli naglasiti ozbiljnost onoga što se dogodilo"

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza pisanom se izjavom zahvalio hrvatskim vlastima na suradnji u slučaju napada na talijanske turiste. "Turistima nije bila namjera kazneno prijaviti odgovorne već im je bilo stalo naglasiti ozbiljnost onoga što se dogodilo", poručio je talijanski veleposlanik uz napomenu kako jedan incident neće zasjeniti činjenicu da ove godine milijun talijanskih turista došlo ljetovati u Hrvatsku. "Radi se o istom snažnom prijateljstvu koje povezuje naše dvije zemlje u zajedničkom cilju omogućavanja Hrvatskoj da što prije uđe u Europsku uniju, zaključio je talijanski veleposlanik".

"Hrvatska: Pretukli talijanske turiste kad su zatražili račun i restoranu"

Podsjećamo, priču o pretučenim talijanskim turistima u Hrvatskoj jučer je u listu Corriere della Sera objavila novinarka Elvira Terranova, koja je sa zaručnikom i prijateljima bila na jedrenju. Problem je navodno nastao kad je trebalo platiti račun - svotu od 3.336 kuna, a u restoranu nisu primali kartice. Tad su Talijani rekli kako će platiti gotovinom, u eurima, pa je osoblje "Aquariusa" ceh preračunalo po tečaju od 7,16 kuna za euro - u 466 eura. Talijani su tad zatražili račun - i nisu ga dobili. Vlasnik restorana Zoran Ramov tvrdi kako su se turisti oko računa htjeli cjenkati pa su na kraju platili u kunama, a tražili račun u eurima, što im on nije mogao izdati.

Svađa oko računa rezultirala je time da, unatoč prethodnom dogovoru, iz "Aquariusa" goste nisu željeli prebaciti nazad na jedrilicu. Ogorčeni Talijani su tad ugostitelju rekli kako će pozvati policiju i "povukli vraga za rep" - došlo je do naguravanja i udaranja. Terranovu su nasilnici odgurnuli i srušili je na tlo, prijateljicu joj bacili u more, a zaručniku su joj dvojica napadača udarcem izbili naočale s nosa, razderali mu majicu i pretukli ga.

O svemu obaviješteno talijansko veleposlanstvo

U pomoć im je priskočio muškarac iz restorana "Bagatella" koji je vidio što se događa i pozvao policiju. Pomogao im je izvaditi stvari iz mora - torbice, novčanike s dokumentima i mobitele te ih je prevezao do njihove jedrilice. O cijelom je incidentu obaviješteno i talijansko veleposlanstvo. "O događaju sam osobno obaviješten od strane lokalne policije te sam u stalnom kontaktu s Talijanima koji su opisali što se dogodilo", rekao je talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.