Huligan koji je tukao djecu u Vukovaru poznat po nasilju, policija traži ostale

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Policija i dalje traga za trojicom osumnjičenih za napad na šestoricu maloljetnika u središtu Vukovara, u kojem su trojica teško ozlijeđena.

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je jednog od napadača, 23-godišnjaka kojem je jučer određen istražni zatvor odlukom istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru. Osumnjičen je da je zajedno s još trojicom osumnjičenika u subotu, 6. siječnja, oko 22:30, kod mosta Jean-Michela Nicoliera u središtu Vukovara, s ciljem da ih teško tjelesno ozlijedi, djeci 2008. i 2009. godišta zadao više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela nanijevši im teške tjelesne ozljede.

"Istražni zatvor je određen u trajanju od 30 dana, a određen je zato što postoji zakonska osnova za mogući utjecaj na svjedoke, u konkretnom slučaju žrtve. Isto tako, određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, s obzirom na to da se radi o osobi koja je već evidentirana kao počinitelj kaznenog djela i osobi protiv koje se vode još dva postupka pred nadležnim Općinskim sudom", izjavio je sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Vukovaru Goran Miličević za Dnevnik HRT-a.

Jedan maloljetnik pušten na kućnu njegu

Iz KB-a Osijek HRT doznaje da je jedan maloljetnik pušten na kućnu njegu, dok su dvojica petnaestogodišnjaka još na liječenju na Zavodu za dječju kirurgiju. Stabilno su, ali su pod stalnim liječničkim nadzorom, dodaju.

Prosvjed u subotu u 10 sati

Obitelji maloljetnika koje je pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.

"Kada osoba od 25 i više godina premlati i umlati dijete od 15 godina, smijemo li šutjeti? Smije li cijeli jedan dan šutjeti gradska vlast i oporba? Smije li se dogoditi da policija za 48 sati ima uhićenog samo jednog napadača? Smijemo li slobodno hodati ovim gradom i ne bojati se kako govorimo, za koga navijamo, kako izgledamo? Hoće li sljedeći odstrjel biti tko nosi naočale, tko je nizak, a tko ima svijetlu kosu?" navodi se u pozivu na prosvjedni skup, koji je skupina ogorčenih roditelja uputila medijima.

Političare se poziva da ne dolaze na prosvjedni skup koji će se održati u subotu ispred vukovarske gradske uprave s početkom u 10 sati.

"Pozivamo političare da se odmaknu od ovog skupa. Vi (ni)ste svoje rekli. I vlasti i oporbi trebaju probisvijeti kako biste pred bilo koji značajan datum zakuhali, posvađali i razdvojili ljude. Vi ih financirate i dajete im podršku. Vi ih nazivate 'naši dečki'. Eto, neka to budu i dalje vaši dečki", poručuje se političarima uz isticanje kako Vukovarci nisu preživjeli rat da bi njihova djeca ratovala.

Također navode da je njihovu djecu presrela i pretukla skupina huligana, koji se skrivaju iza naziva navijači.

Svi znaju tko su napadači

"Svi znaju tko su napadači. Imenom i prezimenom. Jednog su uhitili, odmah na mostu, jer nije bio dovoljno brz. Za ostalima je raspisana tjeralica. Vjerojatno su svi mislili da će i ovo proći ispod radara, da će se pomesti pod tepih. Činjenica je da ova skupina terorizira grad već godinama. Činjenica je da su smješteni u kući u centru grada. Činjenica je da svi sve znaju. I policija i grad i vlast i oporba. Samo pošteni ljudi ne znaju tko su oni i nemaju posla s njima", poručuju ogorčeni roditelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.