Hrvatskom kralju prevara još jedna prijava: Alen Novaković i prijateljica nasamarili kupca Golfa

ALEN NOVAKOVIĆ, hrvatski kralj prevara, prijavljen je za novo kazneno djelo. Prije tri godine zajedno s prijateljicom Anom Petrinjak prevario je Ivicu I. iz Vrgorca, koji mu je uplatio avans od 5.650 kuna za Golfa, čiji su prodaju oglasili.

Lažni identiteti, policijska značka

Na kraju, dakako, nije bilo ništa ni od auta, ni od novaca. Novaković je po dobrom starom običaju nestao. Policija ga je konačno uspjela pronaći u veljači ove godine. Uhićen je zbog prevara po Istri i riječkom području. Iz dana u dan, policija je prikupljala nove prijave protiv Novakovića, koje su se inače uredno gomilale po uredima državnog odvjetništva još od 2006. godine.

Novaković je koristio nekoliko lažnih imena, ljudima se predstavljao kao policajac. Imao je i značku, koju mu je osigurao kaštelanski policajac Ivica Lovrić.

U svojoj bogatoj karijeri, Novaković je uspješno "surađivao" i sa službenicima trogirskog suda te bivšim šefom specijalne policije u Splitu Vinko Budišom, koji je pravomoćno osuđen za ubojstvo 19-godišnjem Milenka Đekića pred splitskom diskotekom Palladium. Službenici su oslobođeni, a Novaković, iako osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, nikad neće odslužiti kaznu. U šest godina nisu ga uspjeli uputiti na izdržavanje kazne pa je nastupila zastara izvršenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.