Hrvatski savjetnici Agrokora zarađuju više nego direktori Alix Partnersa u SAD-u

Foto: Boris Šćitar/Pixsell

INDEX je prije nekoliko dana objavio fakture koje otkrivaju koliko prihoduju hrvatski savjetnici u restrukturiranja Agrokora, a jedna od njih je i Texo Management, bivša tvrtka Ante Ramljaka.
Texo Management od posla u Agrokoru ima prihode od 971 tisuću kuna mjesečno, dok Altera, tvrtka Branimira Bricelja, koji je svojedobno bio u igri za poziciju vladinog povjerenika, dobiva 981 tisuću kuna mjesečno.


>POGLEDAJTE RAČUNE Ramljakova bivša firma za angažman u Agrokoru dobila već 9,7 milijuna kuna

Udruga malih dioničara Agrokora prije dva dana objavila je analizu koja pokazuje da su hrvatske tvrtke koje savjetuju na restrukturiranju Agrokora znatno bolje plaćene u odnosu na konkurenciju. Usporedili su prihode Texa i Altere sa sličnim tvrtkama i jasno je vidljivo da ekipa oko Agrokora ima nekoliko puta veće prihode po zaposlenom.

>OBJAVLJENA ANALIZA Najbolji posao u Hrvatskoj je - savjetovanje Ramljaka

Danas se na svom Facebook profilu na iznose koji primaju hrvatske savjetničke tvrtke osvrnuo i poduzetnik i bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić, koji je usporedio plaće direktora Alix Partnersa, koji su angažirali Texo i Alteru. Došao je do zaključka da je godišnji bruto iznos plaće direktora u Alixu u SAD-u manji od mjesečnog iznosa koji dobivaju hrvatski savjetnici.

"Direktor u AlixPartners u SAD-u godišnje zarađuje brutto iznos koji AlixPartners Ukrajina plaća mjesečno hrvatskim savjetnicima. Valjda su svi bili zauzeti ili ne razumiju specifičnu hrvatsku situaciju", napisao je Fižulić.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.