VIDEO Hrvatski kanaderi opet su hit u Izraelu, pogledajte impresivne snimke koje je objavila policija

Screenshot: YouTube

EKIPE hrvatskih kanadera, odnosno Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, neki dan su se vratile iz Izraela, gdje su sudjelovale u zajedničkoj obuci sa pripadnicima izraelskih protupožarnih snaga.

Dok iz MORH-a pomalo suhoparno javljaju kako su naše ekipe bile u Izrealu od 4. do 9. lipnja, kako su u tijekom boravka osim u obuci sudjelovali i u gašenjima požara u blizini grada Bet Guvina, i to s dva Canadaira, te tom zgodom na požarište izbacili 60 tona vode, izraelska policija tvita snimke hrvatskih kanadera, s kojima su i ove sezone, čini se, i više nego oduševljeni, a montirano je i još nekoliko videa na kojima se lijepo može pratiti zajednička akcija izraelskih i hrvatskih protupožarnih snaga. 

Lani je ekipu iz Zemunika u Izraelu već prvog dana njihova boravka obišao i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, zahvalio momcima na angažmanu i brzoj reakciji, a ove su godine hrvatske letačke posade u Izrealu, očito, već prilično udomaćene.

Zapovjednik Protupožarne eksadrile Davor Turković za MORH-ove je vijesti ispričao kako je zajednički trening protekao u dobroj atmosferi. "Država Izrael uvijek može očekivati našu punu spremnost, bilo u prenošenju znanja i iskustava, bilo u konkretnim akcijama pružanja pomoći u gašenjima požara", rekao je. 



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.