"Hrvatska ekstremna desnica koju predstavlja HUP propagira najgore bolesne fantazije!"

"OPTUŽBE Tomislava Draguna su produkt bolesnog uma i jeftinog trika za privlačenje publiciteta", odgovor je Centra Simon Wiesenthal u Jeruzalemu na navode prvog čovjeka Hrvatskog uljudbenog pokreta da ga glavni židovski lovac na naciste želi ubiti, a koje je jutros objavio Index.

"Ako je ikome bio potreban dokaz da su Dragun i njegov pokret izgubili svaki dodir sa stvarnošću, današnje neutemeljene optužbe jasno pokazuju da hrvatska ekstremna desnica koju HUP predstavlja propagira najgoru vrstu bolesnih fantazija. Zapravo, ako itko danas u Hrvatskoj treba zaštitu, onda je to ostatak hrvatskog društva koji zaslužuje da ga se poštedi sramote objašnjavanja da Dragun i njegova skupina ni na koji način ne predstavljaju Hrvatsku", izjava je koju je danas u Jeruzalemu dao dr. Efraim Zuroff, direktor Centra Simon Wiesenthal.

Podsjećamo, HUP-ov predsjednik Dragun na Indexu je, u vidu ranijeg Zuroffovog priopćenja, pronašao "dokaz" kako ga direktor Centra Simon Wiesenthal želi likvidirati pa ga je zbog toga prijavio ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku. Dragun se osjetio ugroženim jer je Zuroff osudio njegovu namjeru da u Zagrebu podigne spomenik ustaškom poglavniku Anti Paveliću kojeg je Centar Simon Wiesenthal s pravom okarakterizirao kao masovnog ubojicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.