Hrvatska aplikacija privukla investiciju od 175 milijuna eura

Foto: Index

TVRTKA SuperBet uz mobilnu tehnologiju hrvatskog Score Alarma privukla je investiciju od 175 milijuna eura. Naime, aplikacija kojoj je tvorac Ivan Klarić u prosincu 2017. godine prodana je tvrtki SuperBet, a oni su, zajedno s hrvatskim tvorcem aplikacije, nedavno uspješno predstavili svoj proizvod jednoj od najvećih investicijskih tvrtki u svijetu - Blackstoneu. Rezultat je "težak" 175 milijuna eura.

"SuperBetov tim odradio je sjajan posao oko privlačenja investitora, a naša mobilna tehnologija prepoznata je kao projekt za globalni doseg i s ponosom mogu reći da se danas u mobilnom dijelu možemo natjecati s najjačim sportskim aplikacijama svijeta", kaže Klarić za Index objašnjavajući svoj novi uspjeh.

Ova investicija omogućit će da se tehnologija koja se razvija u Zagrebu i dalje razvija globalno, i to na puno tržišta. Investicija koju je osigurao trebala bi biti uložena u teritorijalno širenje tvrtki, otvaranje poslovanja u Poljskoj i drugim zemljama te daljnja ulaganja u razvoj novih proizvoda.

"Naš pristup, s kojim smo započeli još tamo 2012. godine, a s kojim želimo napraviti najbolje mjesto za praćenje sportskih natjecanja, objedinjujući content (statistike, članci, analize itd.), sports betting i social networking, pokazao se kao pravi i definitivno predstavlja inovaciju na globalnoj razini u odnosu na ono što rade sve druge betting tvrtke. Za nas je svejedno želi li korisnik pratiti omiljeni tim, čitati sportske novosti, komunicirati s prijateljima oko sporta ili se kladiti na omiljeni tim - mi želimo ponuditi jedinstveno i najbolje mjesto za sve navedeno", kaže Klarić za Index dodajući kako je njihova želja od početka bila napraviti najbolje mjesto za sport.

Klarić je pokrenuo aplikaciju 2012. godine, a trenutno je partner u SuperBetu i radi kao direktor Score Alarma, tvrtke koja se danas bavi razvojem mobilnih tehnologija i inovacija za SuperBet Grupu.

A kako je zapravo Klarić uspio i što je sve morao uraditi na tom putu, pročitajte OVDJE.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.