Hrvat iz Njemačke kaže da je koronu imao u travnju i kolovozu, prepričao je simptome

Screenshot: HRT

STJEPO Jelečević koronu je imao, kako kaže, u travnju, a imao je i u kolovozu.

Prepričao je susret s liječnikom.

"Kad sam mu rekao da sam u travnju imao koronu, on je taj test bacio u smeće i rekao da nema potrebe da radi drugi test i da ne mogu dobiti drugi puta koronu. Međutim, 3 dana poslije toga sam završio u bolnici", sjeća se Stjepo, oboljeli od covida-19.

"Imao sam temperaturu i preko 40, i imao sam baš jake bolove. Zadnjih 15 godina nisam imao takve probleme i bolove", govori Stjepo u razgovoru za HRT.

Struka i dalje ne zna puno o reinfekciji jer nema dovoljno primjera i dokaza. Postoji mogućnost da je Stjepo bio i nosilac virusa sva 4 mjeseca.

"Ako se utvrdi postojanje tih čestica, to i dalje ne znači da je infekcija napravljena SARS-CoV-2 virusom. Moguće je da se radi samo o molekulama koje su preživjele i koje su potpuno funkcionalne", naglašava prof.dr.sc. Dragan Primorac, liječnik i znanstvenik.

Reinfekcija ne znači ponovnu pojavu bolesti

"Prirodno je da nakon imunoodgovora takozvani titar antitijela, protutijela kojima se mi između ostalog borimo virusom, a ovaj polako pada i imuni sustav se kontrahira", govori dr. Stjepan Jonjić iz Zavoda za histologiju i embriologiju KBC-a Rijeka.

"Tijekom vakcinacije nakon prirodne infekcije, mi potičemo naš imuni sustav da generira antitijela ili protutijela koja su specifična za antigene tog virusa", naglasio je Jonjić.

Stjepo će u samoizolaciji ostati do početka rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.