HRT kao Glas Koncila: Mediji pišu o pedofiliji i politici u Crkvi, mi to pokušavamo promijeniti

Foto: HRT/Krasnodar Peršun

S HRT-A je danas medijima poslano vrlo bizarno priopćenje za javnost. Naime, HRT-ovo priopćenje piše o 25 godina neprekidnog emitiranja vjerske emisije "Mir i dobro".

Inače, radi se o emisiji koja gotovo isključivo propagira katoličku ideologiju, a Katoličku crkvu predstavlja isključivo u pozitivnom svjetlu. U HRT-ovu priopćenju navode se i izjave dvoje urednika emisije, Ive Lerotić i Nike Kostanića.

"Pokušavamo oteti zaboravu osobe koje su obilježile povijest Katoličke crkve. Namjera nam je krenuti i smjerom nove evangelizacije te ponovnoga opismenjavanja i oplemenjivanja. Pitanja koja su bitna za vjeru svakoga katolika zaista su brojna. Život Crkve odvija se i izvan sakristija", rekla je tako Iva Lerotić, jedna od urednica emisije.

"Pedofilija, politika i međudržavni sporazumi okosnica su prisutnosti Crkve u hrvatskim medijima, mi to pokušavamo promijeniti"


Izjava njezinog kolege urednika Nike Kostanića još je strašnija, jer Lerotić eksplicite ističe kako im je cilj promijeniti trend kritičkog propitkivanja uloge Crkve u javnosti.

"U hrvatskim medijima rad i život Katoličke crkve pretežito se prati kroz prizmu afera, političkoga utjecaja ili najvažnijih crkvenih događaja koji su opet podložni dnevnopolitičkom konotacijama. Poruke koje dopiru do javnosti, pogotovo putem različitih informativnih kanala – od internetskih portala, televizija do tiskovina, uglavnom su one koje s osnovnim poslanjem Crkve i nemaju puno veze. Pedofilija, politika, međudržavni sporazumi i slične teme okosnica su prisutnosti Crkve u hrvatskim medijima. U emisiji Mir i dobro pokušavamo upravo to promijeniti", poručio je tako u HRT-ovu priopćenju Niko Kostanić, urednik emisije "Mir i dobro".

Iz tih je izjava savršeno jasno da je "Mir i dobro", emija koja se 25 godina emitira na javnoj televiziji koja bi trebala biti servis svim građanima RH a ne samo jednoj vjerskoj zajednici, tek još jedan kanal katoličke propagande koji Crkvi ne nalazi nijedne mane, ali se pokušava promijeniti trend kritičkog izvještavanja o crkvenim aferama.

Ako je i od HRT-a, previše je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.