Horvatinčićev plan naknade obitelji Salpietro: 22-godišnjoj Gaiai platit će školovanje



TOMISLAV HORVATINČIĆ koji je od danas na slobodi želi što prije ostvariti kontakt s obitelji Talijana čije je roditelje prije mjesec dana usmrtio svojom jahtom u šibenskom akvatoriju, otkrio nam je Horvatinčićev odvjetni Velimir Došen. Došen prenosi Horvatinčićeve riječi kako je spreman privatno se materijalno pobrinuti za obitelj Salpietro mimo police osiguranja.

>Horvatinčić na slobodi: Ne smije upravljati ni vozilom ni plovilom!

"Kćeri će ponuditi da joj plati školovanje", rekao nam je Došen otkrivajući dio Horvatinčićeve ponude. Podsjetimo kako su u pomorskoj nesreći sredinom kolovoza poginuli 63-godišnji inženjer Francesco Salpietro, koji je radio u Veneciji te njegova supruga 61-godišnja Marinella Patella, liječnica zaposlena u Padovi, a par je živio s dvoje djece, kćerkom Gaiaom starom 22 godine te 26-godišnjim sinom Federicom u mjestu Santa Giustina.

Gaia Salpietro, kojoj Horvatiničić misli platiti školovanje, ima 22 godine i studentica je ekonomije na milanskom sveučilištu Bocconi.

"Naš klijent duboko žali zbog onog što je napravio i potrudit će se financijski pomoći obitelji", rekao je Došen.

Horvatinčić do sada nije kontaktirao s obitelji

Valja podsjetiti kako je Federico Salpietro sin Talijana koji su smrtno stradali u nesreći već prije naglasio kako ga ne zanima Horvatinčićeva isprika te da samo želi cjelovitu istragu i pravednu presudu. Anamari Laškarin, odvjetnica obitelji poginulih Talijana  bila je zatečena kada smo joj prenijeli riječi da Horvatinčić želi kontakt što prije kao i za ponudu oko školovanja.

"Ono što mogu reći je da se Horvatinčić do sada nije udostojio osobno preko svojih opunomoćenika kontaktirati obitelji. Kontakti koji su do sada išli bili su preko tvrtki", rekla je Laškarin dodajući kako je radi o strašnoj tragediji pod stravičnim okolnostima te da dobro treba razmisliti koja bi to uopće naknada bila", kazala je Laškarin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.