Horvatinčić: Ne odustajem od rampe, garaža je već izgrađena, a poslovni prostori iznajmljeni

"POTAKNUTI postojećim uličnim događanjima u Varšavskoj ulici kojima se već 10-tak dana, bez ikakvog zakonskog osnova, protupravno onemogućava daljnje izvođenje radova u Varšavskoj ulici, Hoto grupa d.o.o. je 24. svibnja dostavila državnim i drugim nadležnim tijelima relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na realizaciju projekta 'Cvjetni'", priopćeno je iz Hoto grupe.

Predsjednik Uprave Tomislav Horvatinčić istaknuo je i kako su se ovaj tjedan predstavnici Hoto grupe sastali s predstavnicima zagrebačke Gradske skupštine, kao i da su se "svi sudionici sastanka složili kako se rješenje postojeće situacije može pronaći samo unutar zakonom dozvoljenih rješenja, poštujući zakonom propisan postupak".

Horvatinčić ističe kako medijski natpisi o detaljima tog sastanka odstupaju od istine i stvarnog stanja stvari, posebno u senzacionalističkim naslovima i prenošenju izjava tzv. "jednog sudionika sastanka".

"Sve je po zakonu"

Dodaje kako su predstavnici Hoto grupe izvijestili predstavnike Skupštine o dosada provedenim postupcima pred nadležnim tijelima Grada Zagreba i Republike Hrvatske, koji se odnose na realizaciju projekta. Postupci su, navodi se u priopćenju, okončani ishodom odgovarajućih lokacijskih dozvola, na temelju kojih je Hoto grupa ovlaštena izvoditi radove u svrhu realizacije projekta "Cvjetni".

Ističe se kako su nadležna tijela prilikom izdavanja svih dozvola "svojom dosljednošću u primjeni zakonskih propisa 'produžili' trajanje postupaka izvan svih planiranih rokova" te kako su "sve dozvole ishodovane sukladno zakonskim propisima unutar zakonom propisanih postupaka".


Na sastanku su "predstavnici Hoto grupe d.o.o. ponovili svoje i ranije izrečeno mišljenje kako sadašnja protupravna blokiranja izvođenja radova ne sprječavaju samo Hoto grupu u provođenju svojih gospodarskih aktivnosti, već istodobno predstavljaju i udar na sve poslodavce u Hrvatskoj. Time se dodatno pojačava stvorena antipoduzetnička klima", ističe se u priopćenju.

"Stručnjaci su rampu potvrdili kao najoptimalnije rješenje"

Predstavnici Hoto grupe naglašavaju i kako je još u fazi projektiranja rampe u Varšavskoj od strane više eminentnih stručnjaka zatraženo prometno rješenje, te da je potvrđeno kako je ulaz kroz uzlazno-izlaznu rampu u Varšavskoj najbolje i najoptimalnije rješenje.

"Točno je da su predstavnici Gradske skupštine Grada Zagreba iznijeli prijedlog prema kojem bi stanari dolazili do svojih parkirnih mjesta u Stambeno-poslovnoj građevini 'Cvjetni' Varšavskom ulicom, bez izgradnje ulazno-izlazne rampe, dok ostalih oko 300 parkirnih mjesta ne bi postojalo", navodi se.

Iz Hoto grupe izrazili su svoje uvjerenje da će u idućem razdoblju projekt "Cvjetni" prestati biti sredstvo za ostvarenje političkih ciljeva i da će biti realiziran uz podršku i zadovoljstvo građana Grada Zagreba.

82 posto poslovnih prostora već je iznajmljeno

Horvatinčić je za Jutarnji demantirao da traži kompromis i odustaje od rampe. Ističe kako je njegov poslovno-stambeni kompleks proglašen projektom od javnog interesa, dijelom i zbog javne garaže (302 mjesta su javna, 106 ih je namijenjeno budućim vlasnicima stanova). Garaža je već u potpunosti sagrađena, a ako bi se ona zatrpavala, odnosno ako bi se projekt krenuo mijenjati, golemu financijsku štetu snosili bi i Grad Zagreb i druge institucije koje su izdale konačne dozvole.

Kada bi se ostvarila ideja nekih zastupnika da se u podzemnu garažu u Varšavskoj 6 automobili spuštaju liftom, dogodio bi se upravo onaj efekt zbog kojega negoduju - Varšavska bi postala još prometnija.

Dodaje i kako je već 82 posto poslovnih prostora iznajmio stranim modnim tvrtkama. Promjena projekta mogla bi povući za sobom i raskidanje ugovora sa 40-ak stranih tvrtki, što bi, smatra Horvatinčić, bila međunarodna sramota.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.