HGSS u akciji: Od jutros 50 intervencija, s Kamešnice i Ogorja izvlačili mrtve

PRIPADNICI Hrvatske gorske službe spašavanja i danas su u punom zamahu. Od jutros broje više od 50 intervencija na širem području Splita. Zadaci su razno-razni. Izvlačenje bolesnih i ozlijeđenih, zametenih i zatrpanih. Iz Ogorja Gornjeg i sela Vrdova na Kamešnici izvučene su dvije mrtve osobe starije životne dobi. Umrli su u kućama.

Šef HGSS-a Vinko Prizmić kaže da je još preuranjeno za zaključke te treba pričekati da policija obavi istragu. U policiji, pak, doznajemo da je u Ogorju preminula 74-godišnjakinja. Pronašao ju je susjed.  

Izvanredno stanje

Kako na splitskim ulicama i dalje stoji neraščišćeni snijeg, HGSS-ovci imaju pune ruke posla i s razvoženjem hrane i lijekova starim i potrebitima. Zaduženi su i za transport pacijenata na dijalizu u bolnicu i sve ostale hitne intervencije u ekstremnim uvjetima, kakvi već drugi dan vladaju u Splitu i okolici. 

Katastrofa se sručila nad Dalmaciju pa ne čudi da je župan Sanader od prije koji sat proglasio izvanredno stanje elementarne nepogode. Stanje je krajnje ozbiljno jer su Vrgorac i Imotski totalno odsječeni, a situacija nije ništa bolja ni u drugim gorskim predjelima Splitsko-dalmatinske županije. 

Najgore oko 19 sati

Oko 14 sati završen je i sastanak kriznog stožera u Splitu. Kerumov zamjenik Jure Šundov kaže kako se oko 19 sati očekuje najgori nalet nevremena te da će se postaviti u skladu sa situacijom. Zasad je donijeta odluka da se sve raspoložive snage skoncentriraju na splitska raskrižja kako bi se osigurala prohodnost najfrekventnijim ulicama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.