Heinz Fischer i dalje austrijski predsjednik: Sa osvojenih 78,7 posto pregazio konkurenciju

PREMA prvim izlaznim anketama objavljenima nakon što su u 17 sati zatvorena birališta u Austriji, aktualni austrijski predsjednik Heinz Fischer nadmoćno je pobijedio protukandidate i osvojio još jedan predsjednički mandat.

71-godišnjem Fischeru, koji Austrijom upravlja posljednjih šest godina, ovo će biti drugi mandat. Prema izlaznim anketama, osvojio je 78,7 posto glasova. Njegova protukandidatkinja Barbara Rosenkranz iz krajnje desne Slobodarske stranke osvojila je 15,6 posto glasova, dok je Rudolf Gehring iz konzervativne austrijske Kršćanske stranke osvojio 5,7 posto glasova.

Ovi rezultati u skladu su sa rezultatima predizbornih anketa koje su Fischeru davale veliku, nedostižnu prednost. Na izbore je, vjerojatno zbog ionako očitog ishoda, izašlo svega 51 posto birača, što je, prema pisanju austrijskih medija "povijesno nizak odaziv". Potpuni službeni rezultati izbora će biti objavljeni 30. travnja.

Na izborima je pravo glasa imalo 6,35 milijuna Austrijanaca, a zanimljivost ovih izbora je ta da su ove godine pravo glasa imali svi svi stariji od 16 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.