HDZ-ovčeva žena iz videa zaposlena je u Cestama Šibenik dok je on bio šef nadzornog

Foto: Screenshot RTL

I dalje se komentira video čije su protagonistice dvije žene za koje je Index prvi objavio da se radi o Anni i Nedi Dujić, kćeri i supruzi HDZ-ovog šefa uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića. 

Bijesne zbog toga kako se gasi požar kod Skradina, gospođe su urlale pred kamerama, a 33-godišnja HDZ-ovčeva kći vatrogascima i policajki je urlala da su nakaze. Policajki je i psovala mater i rekla "dabogda crkne".

"Nakaze jedne, nakaze, nakaze! Snimaj i policajku onu, dabogda crkla"

"Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", prilično je agresivno rekla Anna Dujić koja potom rukom okreće kameru na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

 

"Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater", govori. Njena majka Neda Dujić nastavlja: "Oduzela je čoviku dozvolu i kaznu mu naplati jer je vatrogascima nosija marendu i vodu. Policija mu je naplatila kaznu."

Ponovo se uključuje Anna i za policajku kaže: "Dabogda crkla, nakaza glupa". Neda još kaže: "Nitko, tri se cisterne vode jučer za cili dan nisu potrošile. Bilo na početku požara 4-5 kamiona vode, nitko, nitko. Netko će platit za ovu odštetu."

Pri kraju Anna, najblaže rečeno, daje upute novinarki: "Sve da si prinila, sve! Jer ovome netko mora stati na kraj."

Kći koja je jučer prijavljena danas se ispričala

Anna Dujić se danas ispričala za to kako se ponašala na snimci. Policija je jučer priopćila da će je prijaviti za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. 

Za tu HDZ-ovčevu kći, inače specijalisticu odnosa s javnošću, već smo pisali da je zaposlena u lokalnom HEP-u u Šibeniku, već gotovo šest godina. U HEP-u se zaposlila u svojim dvadesetim godinama, iako joj je školovanje na dvogodišnjem privatnom studiju u Dubrovniku platila njezina bivša tvrtka Gradski parking Šibenik. Nezadovoljna plaćom u GP-u, Anna je, iako ju je školovao GP, prešla na znatno bolje plaćen posao u Elektri, pisao je 2019. godine Šibenski.hr.

No zanimljivosti ima i o zaposlenju supruge HDZ-ovca Nede Dujić.

Supruga zaposlena u Cestama Šibenik baš dok je Dujić bio šef Nadzornog odbora iste firme. Na toj funkciji uopće nije smio biti kao gradonačelnik Skradina

O njoj je spomena bilo u predmetu koje je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa 2015. godine vodilo protiv Nediljka Dujića dok je ovaj bio gradonačelnik Skradina, jer je istovremeno bio gradonačelnik i predsjednik Nadzornog odbora trgovačkog društva Ceste Šibenik d.o.o. 

Tada je u Cestama Šibenik, kakve li koincidencije, zaposlena njegova supruga Neda Dujić.

"U svrhu utvrđivanja da li je dužnosnik Nediljko Dujić obnašanjem funkcije predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva Ceste Šibenik d.o.o. utjecao na zasnivanje radnog odnosa supruge dužnosnika u navedenom trgovačkom društvu, Povjerenstvo je od trgovačkog društva Ceste Šibenik d.o.o. zatražilo očitovanje na okolnost da li je bio raspisan javni natječaj za prijem na radno mjesto na koje je zaposlena dužnosnikova supruga Neda Dujić, a ukoliko je bio raspisan koliko se kandidata javilo i sudjelovao natječajnom postupku te da li je Neda Dujić ispunjavala tražene uvjete za radno mjesto na koje je izabirana", stoji u odluci Povjerenstva. 

U odluci se navodi i što su na to odgovorili iz Cesta Šibenik.

"Na zahtjev Povjerenstva trgovačko društvo Ceste Šibenik d.o.o., zastupano po direktoru Anti Malenici, 23. veljače 2015. g. dostavilo je očitovanje u kojem se navodi kako prema Zakonu o radu i Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti nije predviđena obveza za trgovačka društva u vlasništvu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave da objave natječaj za radno mjesto."

Godinu kasnije osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

Podsjetimo i da je Dujić godinu kasnije, 2016., uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Po ovoj nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Šibeniku, Dujić je dobio rok kušnje od dvije godine. Županijsko državno odvjetništvo sumnjičilo ga je da je od 24. listopada 2003. godine do 1. prosinca 2005. godine nezakonito dobivao naknade.

On je u tom vremenu bio na čelu Nadzornog odbora Cesta Šibenik i član Skupštine javnog poduzeća Vodovod i odvodnja. Kako je stajalo u optužnici, on je pribavio 147 tisuća kuna na ime nezakonito isplaćenih naknada. Osuđen je zbog naknade koju je dobio kao član tijela Hrvatskih cesta, dok je za Vodovod i odvodnju oslobođen krivnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.