HDZ-ovac o aferama HDZ-a: Previše je pažnje javnosti

Screenshot: N1

SABORSKI zastupnik HDZ-a Josip Borić gostovao je na N1 i komentirao slučaj svojega stranačkog kolege Žarka Tušeka.

"Prošlo je nekoliko dana, povučeni su određeni potezi, a može se reći i za Šimunića i za Tušeka da se nisu proslavili u ovoj situaciji. Ostavkom je Tušek pokazao da snosi političku odgovornost i da je spreman na takvu jednu situaciju", rekao je Borić.

"Vidjeli smo i određena reteriranja, određena drugačija promišljanja u drugog gospodina, koji je bio na obavijesnom razgovoru u USKOK-u. Pitanje je gdje će to sve završiti, a je li pitanje kaznene odgovornosti, pokazat će vrijeme. Žarko je napravio najbolje što može u toj situaciji", rekao je Borić.

"Tušekova karijera nije gotova"

Istaknuo je da Tušekova politička karijera nije gotova.

"On je zastupnik u saboru, obnaša funkcije u stranci, član je Predsjedništva. Tu koristi svoj aktualni mandat, mislim da ima prostora za djelovanje i vjerujem da je nešto naučio od ovoga i nije nam jasno kako se moglo dogoditi to da dođe u takvu situaciju, u prostor s osobom koju ne poznaje", rekao je Borić.

Komentirajući plan političke trgovine koji se razaznaje iz audiosnimke razgovora Borić kaže da je tu Tušek karikirao.

"Ja ne znam, s obzirom da je Tušek govorio o karikiranju, situaciji na vrbi svirala ili ako bude - bit će. Ako je sporno ponuditi 25.000 plakata, to je za oblijepiti cijelu Hrvatsku, a ne samo u toj županiji. Mislim da je Tušek tu govorio o karikiranju, ali nije na meni da ja to procjenjujem. Je li snimanje neovlašteno pokazat će istraga, a Tušek je najavio da će pokrenuti i neke pravne akcije", kazao je Borić.

"Šteta je načinjena, on je podnio određenu razinu odgovornosti, a Šimunić nije apolitička osoba, pokazat će vrijeme hoće li se kandidirati za gradonačelnika Oroslavja ili župana možda", kazao je Borić dodavši da u HDZ-u ne misle da u navedenoj aferi postoji kaznena odgovornost.

"Zanimanje javnosti opterećuje naš rad"

Spočitao je i da se u javnosti HDZ-u pozornije prate propusti.

"Nejednak je odnos prema nama i ostalima, nama se dublje gleda, pogotovo u odnosu na lijeve opcije. Neovisno o tome, HDZ rješava svoje probleme od početka pa do danas. Situacije koje zanimaju javnost i građane opterećuju naš rad i smatramo da previše pažnje odlazi u tom smjeru, a premalo u dijelu koji se tiče samog života građana i mjera koje donosimo", rekao je Borić.

Komentirao je i navode da se radi o medijskoj hajci.

"Podosta dugo sam u politici, jasno je da postoje različiti pogledi. Imam svoje mišljenje kako to izgleda meni, nemojmo gledati na način hajke, ali u interesu javnosti je da se sve raščisti, HDZ tu nikad nije stajao na putu. Ono što izađe van - ne znam da nije završilo u nekom procesu i tako dalje. Mislim da nikome nije ništa oprošteno u tom smislu. Mislim da to postoji i u drugim strankama, ali u Peđe Grbina nisam vidio da je u slučaju kolegice iz Siska rekao da je to nešto loše, dapače, on kaže da je to super", rekao je Borić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.