Oglasio se HDZ-ovac koji poziva na ubijanje aktivista: "To su veleizdajnici"

Foto: Facebook

SPLITSKA policija provodi kriminalističko istraživanje u slučaju u kojem je njima, ali i Državnom odvjetništvu, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Zagreba dostavila zahtjev za postupanjem prema splitskom HDZ-ovcu i bivšem gradskom vijećniku Hrvoju Marušiću koji je na Facebook stranici Inicijative, u sklopu njihove kampanje #ISPRIKA u vezi s "Olujom", pozvao na strijeljanje aktivista za ljudska prava.

> ISTRAŽUJE GA POLICIJA Tko je istaknuti HDZ-ovac koji javno poziva na ubijanje aktivista?

Sam Marušić za Dalmaciju Plus potvrdio je da je za sve saznao iz medija, no da ga policija još nije kontaktirala. Kazao je i kako će se, nakon što ga i ako ga policija kontaktira, odazvati pozivu.

"A šta se tu ima reći! Provokacija veleizdajnika i omalovažavanje Domovinskog rata i hrvatskog naroda! Sve presude u Haagu kažu da Hrvati nisu počinili nikakav zločin, dakle kome bi se trebali ispričati? Zar bi se žrtva trebala ispričat agresoru?", izjavio je Marušić.

Podsjetimo, Marušić je putem svojeg Facebook profila Inicijativi poručio: "Stoko yugokomunistička, treba vas sudit i streljat !" te "Stoko yugokomunistička, nakon pet godina rata i agresije na RH vi pišete ovakve gadarije… Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i streljali bi vas. A vjerojatno i hoće uskoro!".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.