HDZ-ova ministrica Žalac predala imovinsku karticu, plaća li njen muž poreze?

Foto: FaH

MINISTRICA regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posljednja je od članova vlade predala svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Članica HDZ-a i bivša direktorica županijske razvojne agencije u Vukovaru, na novoj dužnosti zarađuje 18.145 kuna što je značajno više od 3.065 kuna koliko njen suprug zaradi u Automehaničarskom obrtu.

Ipak, pitanje je koliko je zarada supruga točna, s obzirom da je upisan isti iznos neto i bruto plaće, a što bi značilo da suprug ministrice ne plaća poreze i davanja za mirovinsko na plaću koju si isplaćuje u vlastitoj tvrtki.

Suprug ministrice zarađuje 3000 kuna, a ima milijune kuna vrijednu imovinu

Supružnici Žalac otplaćuju 120.000 eura kredita, odnosno mjesečno približno 6.000 kuna. Oba kredita su podignuti u Splitskoj banci, a kamatne stope se kreću oko 5 posto.

Vlasnici su i kuće s okućnicom u Vinkovcima, stana u Zagrebu, poslovnog objekta u Vinkovcima i jednog voćnjaka. Kuću od 550 kvadrata procijenili su na 800.000 kuna, naslijeđeni 85-kvadratni stan vrijedi 1,2 milijuna kuna, više od tisuću kvadrata poslovnog objekta vrijedi 750.000 kuna, gotovo deseterostruko više nego voćnjak u Mrzovićima slične površine. Sve nekretnine, osim stana u Zagrebu, su uknjižene na njenog supruga.

Njen suprug vlasnik je i Mercedesa C180 iz 1995. godine te Automehaničarskog obrta Žaki u Vinkovcima.
 

Gabrijela Žalac Imovinska Kartica 2016 by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.