HDZ-ov župan: Bolje bi se živjelo kad bi poreznu politiku prilagodili istoku zemlje

Foto: Facebook/Damir Dekanić

VUKOVARSKO-srijemski župan Damir Dekanić rekao je kako su rezultati popisa stanovništva poražavajući te da je jedini način za bolji život na istoku Hrvatske promjena porezne politike, odnosno njezina prilagodba područjima kao što je Vukovarsko-srijemska županija.

"Ako bi usporedili ove rezultate s onima od prije rata, onda su rezultati još poražavajući. Razlog svega toga su posljedice rata, ali i odljev stanovnika koji nam se događa s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, odnosno potrebom mladih ljudi da odmah i sada imaju sve", ocijenio je u izjavi Dekanić.

"Promjena porezne politike"

Po njegovom mišljenju, jedini način za bolji život na istoku Hrvatske je promjena porezne politike, odnosno njezina prilagodba područjima kao što je Vukovarsko-srijemska županija.

"Moramo sada i odmah učiniti neke stvari, a ne gubiti vrijeme analiziranjem što se dogodilo ili se moglo dogoditi", kazao je župan Damir Dekanić.

Naglasio je i kako su županijske vlasti Vukovarsko-srijemske županije, otkako je on na dužnosti župana, kroz proračun uvele niz mjera kojima se pomažu obitelji slabijeg imovinskog stanja, potiču ostanak mladih obitelji te ulažu u projekte koji podižu razinu životnog standarda.

Prvi rezultati popisa stanovništva 2021., koje je Državni zavod za statistiku (DZS) objavio u petak, pokazuju da se u razdoblju od 2011. do 2021. broj stanovnika Hrvatske smanjio za 396.360 osoba, odnosno 9.25 posto. Najveći pad broja stanovnika bilježi Vukovarsko-srijemska županija, gdje je smanjen za 19.54 posto, odnosno za 35.083 stanovnika.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.