HDZ-ov gradonačelnik koji je htio luksuznu limuzinu potrošio 365.000 kuna na ručkove i hotele

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMA podacima iz proračuna za 2015. godinu, obrovačka vlast za reprezentaciju, dnevnice za službena putovanja, smještaj i naknade na službenom putu potrošila je čak 365.000 kuna, piše Zadarski list.

Gradonačelnik Ante Župan (HDZ) i njegovi pomoćnici tako su u prosjeku dnevno za jelo i hotele trošili tisuću kuna. Za troškove reprezentacije prošle godine Grad Obrovac potrošio je 240.000 kuna. Za usporedbu, Zadar ima 75.062 stanovnika, a Obrovac 4323.

U ukupnim rashodima navedena je i stavka "službena putovanja - dnevnice", za koje je obrovačka vlast iz proračuna uzela 35.000 kuna, za "smještaj na službenom putu" 50.000 kuna i "naknadu na službenom putu" 40.000 kuna.

HDZ-ov gradonačelnik Ante Župan nije htio otkriti o kakvim je naknadama točno riječ, s obzirom da su dnevnice i hoteli već obračunati pod zasebnim stavkama.

Obrovac zadnji na ljestvici ekonomskog razvoja

Obrovac, gradić s malo stanovnika koji je zadnji na ljestvici ekonomskog razvoja, ima troškove reprezentacije, hotela i dnevnica u ukupnoj vrijednosti od 365.000 kuna. Usto, Obrovac je i hrvatski rekorder po stopi nezaposlenosti, koja iznosi 33,1 posto te se posljednjih godina redovito nalazi na listama najnerazvijenijih gradova u Hrvatskoj.

Podaci o troškovima reprezentacije obrovačke vlasti osobito bodu u oči ukoliko se usporede s troškovima Grada Nina. Nin, gradić od nekoliko tisuća stanovnika koji je prepoznat kao jedna od najboljih europskih destinacija, za reprezentaciju je 2014. godine potrošio 25.000 kuna.

Podsjetimo, Index je prošle godine već pisao o "štedljivom" Anti Županu, koji je raspisao natječaj za nabavku limuzine vrijedne najmanje 255 tisuća kuna bez PDV-a. Usto je zatražio i da novi gradonačelnički automobil mora imati trozonsku klimu, kao i da je metalik crne boje. 

Nakon medijskih pritisaka, Župan je ipak odustao od luksuzne limuzine, no čini se kako od skupog jela i pića na račun poreznih obveznika nije htio dići ruke.

> HDZ-ov gradonačelnik Obrovca naručio crnu limuzinu s trozonskom klimom

> HDZ-ovi paraziti s trozonskom klimom

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.