HDZ protiv anonimnih komentara na portalima: "To su kompleksaši koji vrijeđaju i šire mržnju"

SVATKO ima svog favorita, pokazala je saborska rasprava o izmjenama Zakona o elektroničkim medijima. Boris Kunst iz HDZ-a tako se obrušio na portale, SDP-ovac Nenad Stazić nastavio je tući po HRT-u, a Damiru Kajinu su od državne televizije još veći trn u oku komercijalni kanali kojima "drma kapital".

Kunst je u raspravi istaknuo kako portali sve češće krše Zakon elektroničkim medijima dopuštajući svojim posjetiteljima da pod anonimnim log-inovima pljuju po svemu i svačemu. "To ne zahtjeva puno pameti niti odvažnosti", citirao je Kunst izjavu Borislava Škegre i dodao kako se korisnici portala koji koriste svoju anonimnost da bi nesmetano vrijeđali druge zapravo "duboko iskompleksirane osobe koje su zaslijepljene mržnjom". "Oni se boje predstaviti imenom i prezimenom jer znaju da šire laži i uvrede", kazao je Kunst.

Ima li korupcije na HRT-u?

Stazić je HDZ-ovom zastupniku replicirao kako "mora biti spreman na javnu kritiku ako se bavi javnim poslom" i podsjetio ga na slučaj Damira Fintića, vukovarskog blogera koji je zbog anonimnih komentara gotovo završio iza rešetaka. No, nije se Stazić dugo zadržao na portalima, njemu je puno draža tema HRT.

Podsjetio je tako još jednom na emitiranje Sanaderovog govora na HDZ-ovoj izbornoj konvenciji, što je nazvao kršenjem zakona jer javna televizija nema pravo favorizirati niti jednu stranku. "Ne znam je li HDZ to platio ili sponzorirao HRT nekakvih uslugama, ali tu već zalazimo u sfere korupcije", kaže Stazić, te ističe kako ne može Hloverka Novak Srzić odlučivati koje su teme od javnog interesa, a koje nisu. "Zašto se onda nije emitirala konvencija HSS-a ili HSLS-a?", pita se Stazić.

Kajin: Neki na HRT-u nemaju dušu

"Državna televizija je mila majka prema komercijalnim televizijama", nadovezao se Damir Kajin. IDS-ovom predsjedničkom kandidatu smeta što su komercijalne televizije podređene interesu vlasnika i samim time interesu kapitala, "pa onda na predsjedničkim izborima kapital u stranom vlasništvu bira ljude koji će odrediti budućnost ove zemlje".

No, ipak Kajin nije mogao da se barem ne dotakne dalekovidnice s Prisavlja, s koje je nedavno dobio i tužbu. "Ako im se ne sviđa nešto što kažete, onda vas tuže za 110.000 kuna zbog duševnih boli", kazao je Kajin pa zatim cinično dobacio: "Kao da neki od njih uopće imaju dišu".

Udario je Kajin, iako neizravno, i po svom protukandidatu na predsjedničkim izborima. IDS-ov se zastupnik, naime, pobunio protiv "harača nad haračima", naknade koja se mora plaćati ZAMP-u u svrhu zaštite autorskih prava, a čiji je idejni tvorac Ivo Josipović. "To je harač koji treba ukinuti", kaže Kajin i dodaje kako su mu se javili neki ljudi koji ZAMP-u zbog tih naknada moraju platiti gotovo milijun kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.