HDZ: Nije demokratski pustiti Milanovića da u Dnevniku kritizira vladajuću stranku

HDZ se priopćenjem žestoko obrušio na jučerašnje gostovanje Zorana Milanovića u središnjem Dnevniku Hrvatske televizije te tvrde kako je time javni prostor iskorišten za besplatno reklamiranje SDP-a.

Iz vladajuće stranke traže očitovanje Programskog vijeća HRT-a o gostovanju predsjednika SDP-a te tvrde kako je prostor javne televizije iskorišten za kritiziranje rada Vlade. "Hrvatska demokratska zajednica najoštrije prosvjeduje protiv načina na koji Hrvatska televizija koristi javni televizijski prostor kako bi besplatno 'reklamirala' Socijaldemokratsku partiju Hrvatske", stoji u HDZ-ovom priopćenju te se dodaje kako je Milanović u Dnevniku HRT-a dijelio lekcije o tome kako bi trebala raditi Vlada, kako se treba ponašati unutar djelovanja političke stranke i to punih 10-ak minuta.

HDZ-ovcima je zasmetala i činjenica što je iza Milanovića na ekranu stajao logotip SDP-a. "Držimo nedopustivim da se medijski prostor ustupa kako bi se prozivalo drugu političku stranku i dovodilo u pitanje odluke koje se u njoj donose. U demokratskom društvu nezamisliv je takav način promidžbe jedne političke stranke i zato prosvjedujemo zbog takvog načina kreiranja programa HTV-a", zaključuje se u priopćenju iz HDZ-a.

"Neshvatljivo je da se iznošenje drugačijeg mišljenja smatra dijeljenjem lekcija"

SDP je HDZ-ovci odgovorio priopćenjem kako su današnjim prosvjedom priznali da je Milanović učinio ono što se očekuje od predsjednika velike političke stranke.

"HDZ  je svojim današnjim prosvjedom u kojem tvrdi da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, gostujući u Dnevniku HTV-a, 'dijelio lekcije' Vladi i HDZ-u, priznao da je predsjednik SDP-a učinio samo ono što se očekuje od čelnika jedne velike političke stranke, nudio je konkretne prijedloge za rješavanje teških problema u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se iznošenje drugačijeg mišljenja u demokratskom višestranačkom sustavu smatra dijeljenjem lekcija", tvrde u priopćenju SDP-ovci te dodaju kako Milanović i dalje poziva Jadranku Kosor da odredi mjesto i vrijeme za razgovor "o gorućim problemima" Hrvatske.

"Milanovićev razgovor odvijao se pod istim uvjetima kao i drugih gostiju Dnevnika"

U HRT-ovom odgovoru HDZ-u stoji kako će se Programsko vijeće o njihovom prosvjedu očitovati na prvoj sjednici koja će se održati sljedećeg utorka. "Načelan je stav HRT-a kao medijske kuće oduvijek bio da se u TV nastupu uživo ne može predvidjeti što će i na koji način sugovornik u studiju izgovoriti. Intervju uživo s predsjednikom SDP-a, odvijao se pod istim uvjetima kao i drugih gostiju Dnevnika, trajao je 8 minuta te se u njemu raspravilo nekoliko aktualnih tema, među kojima su i gospodarske mjere Vlade RH", tvrdi u priopćenju glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.