HDSSB za Index opovrgnuo suradnju s SDP-om: To je rezultat medijskih spekulacija, nema dogovora

Foto: FAH

NAKON što su se u pojedinim medijima već pojavile informacije da je HDSSB spreman pružiti tehničku podršku SDP-ovoj koaliciji za sastavljanje nove Vlade iz HDSSB-a su to opovrgnuli.

Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a za Index je izjavio da stranačka tijela HDSSB-a o tome još nisu niti raspravljala.

"Glavni odbor sazvan je za petak 13. studenog kada će se po prvi put u stranci raspravljati o rezultatima i daljnjim koracima", rekao je Šatvar.

Dodao je kako je suradnja s SDP-om rezultat medijskih spekulacija, a nikakvih dogovora ili razgovora.

Hajduković iz SDP-a već ranije najavio moguću suradnju s HDSSB-om

Za kraj podsjetimo kako je naznaka za post izbornu koaliciju SDP-a i HDSSB-a bilo tijekom predizborne kampanje nakon što je Domagoj Hajduković, nositelj SDP-ove liste u IV. izbornoj jedinici pozvao sve spremne na suradnju, a između ostalih i HDSSB.

"Ispalo je da ih zovem u koaliciju i da mi je to prihvatljivo, no rekao sam da su dobrodošli svi koji su spremni prihvatiti razvoj demokratskih vrijednosti na kojima inzistiramo. Da nastavimo uvođenje reda, ne samo u financijskom nego i demokratskom smislu te da su spremni pošteno i transparentno raditi na boljitku Hrvatske. Svi koji prihvate ovih nekoliko temeljnih uvjeta dobrodošli su u koaliciju. A sad ovisi da li su HDSSB-u uvjeti koje sam naveo prihvatljivi. O tome koliko su oni spremni, morate njih pitati", rekao je Hajduković prije samo desetak dana u razgovoru za Index.

Na pitanje kako vidi mogućnost da SDP i HDSSB zajedno budu na vlasti, kazao je kako mu je to teško za reći te da građani moraju reći što misle. Također je rekao da ne može odgovoriti ni na upit o tome da li će takva moguća koalicija naštetiti ugledu SDP-a.

"To ne mogu reći jer ta koalicija nije sklopljena niti se razmišlja o tome, činjenica je da je sugovornik u toj priči zapravo predsjednik HDSSB-a, a ne Glavaš", rekao je tada Hajduković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.