GRMOJA POKAZAO DOKUMENT "Rohatinski je lagao, Todorić je firmu njegove žene platio 3,85 milijuna kuna"

Foto: Hina, Facebook

MOSTOV Nikola Grmoja na Facebooku je objavio dokumente za koje kaže kako dokazuju da je Todorić bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog držao u šaci.

"IMAMO DOKUMENT KOJI OTKRIVA ČIME JE TODORIĆ U ŠACI DRŽAO ROHATINSKOG" stoji u naslovu Grmojine objave, a tekst prenosimo u cijelosti.

"Svjedok istražnog povjerenstva za Agrokor, bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, pravi je primjer da povjerenstvo itekako ima smisla i da je njegova uloga u rasvjetljavanju političke pozadine presudna.

Naime, tijekom pripreme za sutrašnje Povjerenstvo dobio sam ugovor Agrokora i tvrtke Romaha, tvrtke Marije Rohatinski, u kojem jasno stoji da je propala firma prodana Agrokoru za čak 3,85 milijuna kuna u svibnju 2011. kada je Rohatinski bio guverner HNB-a.

Na svjedočenju na povjerenstvu nakon više od pola sata ispitivanja upravo o firmi njegove supruge, Rohatinski je uporno ponavljao da je Agrokor kupio Romah za jednu kunu, zajedno s njenim gubicima i jedinom nekretninom, obiteljskom kućom obitelji Rohatinski, procijenjenom na oko 2 milijuna kuna. Vrijeme kupoprodajnog ugovora poklapa se s priznanjem Rohatinskog da su ga Todorić, Karamarko i Kujundžić nagovarali na politički angažman. Imao sam osjećaj da ga je na to priznanje potakla upravo činjenica što ga je Ivica Todorić držao u šaci, jer mu je kupnjom firme sačuvao krov nad glavom. Kada nije pristao na politički angažman, u medijima je objavljena diskreditirajuća priča o kući, ali ne i činjenica o pravoj cijeni koju je Agrokor platio za propalu firmu. Nakon svega, Rohatinski se opet 2012. vratio u Agrokor gdje je radio do propasti korporaciju umjesto da je prihvatio ponudu za posao u Goldman Sachsu.

Priznati financijski stručnjak i dobitnik nagrade za najboljeg europskog guvernera nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu koja je, doduše, za njega jako ponižavajuća.

Koliko puta je Rohatinski poslušao Todorića i na koji način je Todorić utjecao na guvernera i monetarnu politiku HNB vjerojatno nikad nećemo saznati", napisao je Grmoja i priložio dokumente koji bi trebali potkrijepiti njegove tvrdnje.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Nikolu Grmoju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Nikola Grmoja.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.