Grad Vinkovci na Fejsu: Proljeće kod nas je bogato, dođite na Hod za život

Foto: Grad Vinkovci/Facebook

"PROLJEĆE u Vinkovcima je i ove godine bogato i raznoliko. Mnoštvo zanimljivih događanja očekuje nas u naredna dva mjeseca. Priključite se i uživajte", objavljeno je 22. travnja na službenoj Facebook stranici Vinkovaca.

Na slici na kojoj je popis događanja kroz svibanj i lipanj nalaze se brojna događanja - kreativne radionice, predstave, festivali, koncerti, folklorne smotre...

U sve te događaje uvršten je i jedan 7. svibnja - Hod za život.

Isto je dan kasnije podijelila i stranica Turističke zajednice Vinkovaca: "Pogledajte što vas sve očekuje tijekom proljeća u Vinkovcima."

Željka Markić najavila je da će se ove godine Hod za život održati u 10 gradova pod nazivom "Za zaštitu života". Protivnici pobačaja svakog vikenda u svibnju od 7. svibnja hodat će po nekoliko hrvatskih gradova.

Gradonačelnik Vinkovaca otkazao Šerbedžiju

Gradonačelnik Vinkovaca je HDZ-ov Ivan Bosančić.

U Vinkovcima se 15. studenog trebao održati koncert Rade Šerbedžije, ali je gradonačelnik Ivan Bosančić ocijenio da to nije primjereno. Šerbedžija je sinoć u Lisinskom publici rekao da mu je gradonačelnik poručio da kaže da ne može doći iako je mogao te da je koncert otkazan.

"O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući. Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom.

Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja.

Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno", napisao je Bosančić tada komentirajući otkazivanje koncerta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.