Prosvjed protiv "žilet žice": Hrvati uklanjaju žilet žicu, Slovenci je kite božićnim kuglicama u bojama EU

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

STANOVNICI Rupe, Pasjaka i drugih pograničnih mjesta počeli su uklanjati žilet žicu koju je Slovenija jučer postavila kako bi ogradila zelenu granicu s Hrvatskom.


Uklonili su tako dio žice koju su Slovenci navodno postavili kako bi zaustavili prelaske izbjeglica preko ”nebranjene crte razgraničenja”, iako ovo područje nije dio migrantske rute, javlja lokalni portal poduckun.net.

I stanovnici Ljubljane jučer su prosvjedovali protiv postavljanja žica na granici, a zbog ograđivanja susjednih mjesta s hrvatske i slovenske strane Kupe pobunili su se i mještani pograničnih mjesta u Sloveniji.

Stanovnici pograničnog mjesta Bele Krajine su pak žilet žicu ukrasili plavim i zlatnim kuglicama koje su boje Europske unije. Prve kuglice stavljene su na kupalištu kod Benetica u Vinici, a najavili su još ovakvih prosvjeda protiv žice u Beloj Krajini.

Na kićenje žice na svom je Facebook profilu pozvao i Damir Kajin.

"Istrijani, svi vi koji iz slovenskog dijela Istre ulazite u hrvatski dio Istre, i obrnuto, zaustavite se na čas uz žicu koja nam se događa i okitite je na način kao što kitite svoj bor ili svoju jelku. Žica je vlasništvo slovenske države, ali valjda neće imati ništa protiv da se na nju postavi koja svijećica, naranča, neka staklena kuglica i da nešto tako ružno kao što je žica barem za Božić izgleda ljepše i humanije. Ovome što se događa u Istri moguće se suprostaviti samo građanskim cinizmom i najvišim građanskim dostignućem, a to je- ne ovisiti o nikome nego biti svoj", napisao je Kajin na Facebooku.

 

OKITIMO ŽICU :)Istrijani, svi vi koji iz slovenskog dijela Istre ulazite u hrvatski dio Istre, i obrnuto, zaustavite se...

Posted by Damir Kajin on Monday, 14 December 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.