Otkriven identitet "Perice", jedinog čovjeka bez identiteta u Hrvatskoj

Foto: Nova TV/Provjereno

OTKRIVEN je identitet do sada jedine osobe bez identiteta u Hrvatskoj. "Kišni čovjek", kako su ga mediji prozvali, koji se već 36 godina nalazi u rapskoj psihijatriji, zapravo je Sajid Kešić, piše NOVA TV. Zapuštena i zanemarena, tada još dječaka, Kešića su pronašli prije 36 godina kako luta kod Drniša.

Priča je dobila sretan kraj nakon što je Halida Jakupović pogledala emisiju "Provjereno" te se javila redakciji uvjerena da je čovjek iz priloga njezin nestali brat Sajid. Dosta toga se podudaralo, od kontekst nestanka, fizičkog izgleda, pa do zdravstvenog stanja.   

Da su Halidine sumnje opravdane potvrdila je i DNK analiza. Halida je dala bris sluznice usne šupljine, a u laboratoriju Genos izrađena je detaljna Halidina genetička slika. Nakon predzadnje epizode "Provjerenog", policija je također uzela DNK uzorak i od Halidine sestre Saide.

Nakon što je potvrđeno da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici, doista izgubljeni brat Halide i Saide, reakcije oduševljenja, nevjerice i šoka u obitelji Kešić ne prestaju.

„Presretan sam i uzbuđen, ali istovremeno i šokiran da smo napokon doznali gdje nam je brat.“,  izjavio je brat Nisvet.

"Stvarno smo uzbuđeni i sretni, sinoć nisam mogla oka sklopiti, kaže Halida, već gledamo kada ima prvi slobodni let za Hrvatsku.", oduševljeno je rekla Halida koja je vijest o pronalasku brata dočekala u Norveškoj gdje se vratila nakon jednomjesečnog odmora u domovini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.