Cijelu sezonu Šibenčani ne mogu na svoje groblje zbog polugolih turista koji divljaju i trče između grobova

Ilustracija: Hina

ŠIBENSKO je groblje svete Ane i tijekom ove turističke sezone zaključano zbog polugolih turista i vandala koji preko njega pokušavaju besplatno doći do tvrđave sv. Mihovila.

Neki građani i dalje se bune zbog toga jer smatraju da je zaključavanje groblja jednostavno neprimjereno, javlja ŠibenikIN.

"Za cijenu ograde i "kapunjere" za prodaju karata, moglo se plaćati čuvara koji bi ljubazno upozoravao turiste kako se treba ponašati na groblju. Šibenik se, na žalost, pretvara iz samosvjesnog, ponosnog i lijepog grada u Potemkinova sela za turiste koje se doživljava kao bankomate, a građanima se narušava kvaliteta života u vlastitom gradu", kaže jedna Šibenčanka koja zbog zaključanih vrata na groblju ne može posjetiti zadnja počivališta svojih najdražih.

Joško Vuković iz tvrtke Čempres koja održava i vodi brigu o groblju svete Ane kaže da je zaključavanje groblja jednostavno najjeftinije i najučinkovitije rješenje.

"Groblje je zaključano od 1. lipnja do 1. listopada dok ne prođe turistička sezona. Nedavno je groblje ostalo otvoreno samo sat vremena i to je izgledalo ajme majko. Ti turisti kao da su došli iz džungle. Polugoli trče okolo, sjede, jedu i žvale se kod grobova. Kad je groblje zaključano sve je u redu i samo tri osobe do sada su se bunile zbog toga. Na vratima groblja mi smo stavili natpis na hrvatskom jeziku koji kaže da tko god želi staviti cvijeće ili posjetiti grob, može pitati za ključ i ući unutra", kaže Vuković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.