Gotovo 6000 kućanstava u Austriji još uvijek bez struje nakon snažne oluje

Ilustracija: EPA

GOTOVO 6000 kućanstava u austrijskoj pokrajini Tirol danas je još uvijek bez struje nakon snažne oluje prethodnog dana, objavio je mrežni operator Tinetz.

Oko 18.000 kućanstava bilo je bez električne energije u najgorem periodu, a danas je bez struje još oko 5700 kućanstava. 

Olujni udari su u utorak u regiji dosegnuli maksimalnu brzinu veću od 160 kilometara na sat. Zatvorene su ceste i željezničke pruge, zbog srušenih stabala.

Željeznička pruga preko prijevoja Brenner prema Italiji povremeno je bila pogođena, ali je najmanje jedna pruga ponovo otvorena u srijedu ujutro, priopćile su Austrijske savezne željeznice.

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen htio je putovati vlakom na otvaranje Bregenza, godišnjeg opernog festivala na jezeru, ali je zbog vremenskih neprilika morao presjesti u automobil. Šef države je u videu zahvalio svima koji su mu pomogli. 

Dvije žičare su obustavljene u utorak navečer u planinskoj saveznoj pokrajini Salzburg nakon što su u grmljavinskom nevremenu srušena stabla. U Wagrainu u pokrajini Salzburg provedena je akcija spašavanja 144 ljudi iz gondola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.