Gotovina bi svoju potencijalnu kaznu mogao odslužiti i u - Ljubljani!

SLOVENSKI ministar pravosuđa Aleš Zalar i predsjednik Međunarodnog suda za ratne zločine Patrick Robinson danas su u Ljubljani razgovarali o mogućnosti da haški osuđenici služe svoje kazne u Sloveniji.

Prije nego ova ideja postane stvarnost, Haški sud i Slovenija trebali bi zaključiti sporazum kakav već ta institucija ima potpisan sa Velikom Britanijom i Švedskom, o uvjetima pod kojima bi osuđenici bili zatvoreni, pišu slovenski mediji.

Moguće da i potencijalni hrvatski osuđenici svoje kazne odsluže u Ljubljani

U tome sporazumu trebalo bi se utvrditi kako bi se kontroliralo izvršenje kazne, broj osuđenika koji bi bili u slovenskim zatvorima, tko bi pokrivao troškove te koje bi nakon što bi istekla kazna, bile obveze Slovenije. Moguće je da i potencijalni hrvatski osuđenici svoju kaznu odsluže u Ljubljani.

Robinson će se tijekom svoga posjeta našim zapadnim susjedima susresti i sa ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom i predsjednikom Slovenije Danilom Tuerkom. Neki od osuđenika su već iskoristili da svoje kazne ne izdržavaju u Nizozemskoj, nego u Velikoj Britaniji i Švedskoj.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.